Turist rănit grav în timpul unei vacanţe în Thassos. Riscă să rămână paralizat

Un turist a fost rănit grav în timpul unei scufundări în apropiere insulei Thassos. Acum, bărbatul riscă să rămână paralizat după o lovitură la gât.

07 iul. 2022, 15:09
Turist rănit grav în timpul unei vacanţe în Thassos. Riscă să rămână paralizat

Tot mai mulţi turişti români îşi petrec vacanţele în Grecia. Destinaţia favorită este insula Thassos. Însă autorităţile avertizează turisţii să nu se aventureze în ape necunoscute mai adânci fără echipament adecvat şi să fie însoţiţi de un scafandru profesionist. Avertismentul vine în contextul în care un turist a fost rănit grav în timpul unei scufundări în apropiere insulei Thassos. Bărbatul a intrat în apă în localitatea Skala Kallirachis, iar la un moment dat s-a lovit la gât. Acum bărbatul riscă să rămână paralizat.

Citeşte şi: Roxana Donisan s-a luptat cu rechinul, un turist a fotografiat scena: „A ajuns la geamandură. Nu avea nimeni curajul să sară în apă să o salveze”

„O primă regulă este respectarea legii aerului. Trebuie să respiri continuu, să nu îţi ţii respiraţia niciodată, și să îţi egalizezi presiunea în urechi. Acest lucru se face ţinându-te de nas şi încercând să expiri, fără să dai aerul afară, până simţi în ureche că s-a egalizat presiunea, de o parte şi alta a timpanului. Este acelaşi mecanism pe care îl folosim atunci suntem în avion sau la munte, la o altitudine mai mare, şi simţim că ni s-au înfundat urechile.

În plus, există anumite limite de timp pentru fiecare metru în adâncime la care ne scufundăm. Nu depăşim aceste limite, de exemplu la 30 de metri poţi sta 30 de minute. Fiecare adâncime are limite de presiune. În plus, nu ieşim dintr-o dată la suprafaţă. Trebuie să ieşim afară încet, metru cu metru”, au transmis autoritățile din Thassos, citate de newsweek.ro.

Citeşte şi: Monica Tatoiu şi-a anulat vacanţa în Egipt. Cazul româncei ucise de rechin în Marea Roşie a speriat-o. „Am mai avut o experienţă similară acum 12 ani”