Turist salvat în Bucegi, după 12 ore de căutări

Un turist care s-a rătăcit sâmbătă după-amiază în Masivul Bucegi, în zona cunoscută sub numele de Circurile Văii Albe, a fost găsit de salvatorii montani după aproximativ 12 ore de căutări.

RomaniaTV.net
08 sept. 2013, 16:55
Turist salvat în Bucegi, după 12 ore de căutări

Şeful Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat, duminică, pentru Agerpres, că salvatorii montani l-au recuperat, după aproximativ 12 ore de căutări, pe turistul care s-a rătăcit sâmbătă după-amiază în zona Circurile Văii Albe din Masivul Bucegi, în timp ce făcea căţărări cu un grup de prieteni.

”Apelul a venit aseară (sâmbătă seară – n.r.), în jurul orei 18,00, iar căutările au fost întrerupte în jurul orei 2,00 noaptea şi reluate în această dimineaţă. Practic, l-am găsit după aproximativ 12 ore de căutări, undeva spre firul Văii Albe”, a explicat Haiduc.

Operaţiunea a fost dificilă, în condiţiile în care turistul nu avea mijloace de reperare, gen lanternă, iar zona respectivă este una greu accesibilă, peretele muntos fiind aproape vertical.

Bărbatul a fost recuperat de salvatorii montani şi dus la refugiul Coştila.

Salvatorii montani au mai intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru coborârea de pe munte, de la Vârful Omu, a trupului neînsufleţit al unui turist maghiar, decesul survenind cel mai probabil din cauza unui infarct.

De asemenea, salvamontiştii au fost solicitaţi să ajute un turist care nu se mai putea deplasa din cauza unei accidentări pe care a suferit-o la un picior în timp ce se afla pe Valea Bucşoiului.