Turistă poloneză căzută într-o râpă în munţii Făgăraşului. Tânăra a fost găsită după mai multe ore de căutări UPDATE

O turistă poloneză a căzut miercuri într-o râpă de aproximativ 100 de metri, într-o zonă abruptă din munţii Făgăraşului, în apropiere de cabana Negoiu. Tânăra a fost găsită după mai multe ore. Ea a fost transportată la spital.

RomaniaTV.net
18 iul. 2018, 09:09
Turistă poloneză căzută într-o râpă în munţii Făgăraşului. Tânăra a fost găsită după mai multe ore de căutări UPDATE

UPDATE: Turista poloneză, în vârsta de 34 de ani, a cazut într-o râpă, între vârful Şerbota și cabana Negoiu. Salvamontiștii au găsit-o conștientă, dar cu mai multe traumatisme. Operațiunea a fost îngreunată de condițiile meteo nefavorabile care nu au permis intervenția elicopterului SMURD. În final, turista a fost coborâtă de pe munte şi transportată la spitalul din Sibiu.

UPDATE Turista din Polonia a suferit traumatism cranian şi fracturi la nivelul mâinilor şi picioarelor, astăzi, după ce a căzut aproximatv 100 de metri, într-o zonă abruptă din Munţii Făgăraş, în apropierea cabanei Negoiu. Cazul a fost preluat de salvamontiştii sibieni.

„Echipa Salvamont Sibiu de prim raspuns a ajuns la locul accidentului , acorda primul ajutor medical victimei ce prezinta un traumatism cranian si fracturi la nivelul membrelor, urmand sa o stabilizeze si sa o pregateasca pentru transport terestru. Intrucat zona de evacuare este foarte dificila, actiunea de salvare si transport a victimei va dura multe ore si va necesita procedee tehnice complexe pentru parcurgerea si depasirea pasajelor dificile de pe traseul de coborare”, au anunţat salvamontiştii pe pagina lor de Facebook. 

___________

„Actiune in derulare a salvamontistilor din Sibiu pentru salvare unei turiste din Polonia care a cazut cca 100 m intr-o zona abrupta din muntii Fagarasului, in apropiere de cabana Negoiu. Intervine, in acest moment, patrula Salvamont de la cabana Negoiu si o echipa de salvamontisti se indreapta catre zona ca resursa de sprijin . Conditiile meteo sunt nefavorabile pentru a se interveni si cu un elicopter”, a anunţat Salvamont România pe pagina de Facebook.