Turişti blocaţi pe un drum forestier spre Vârful Moldoveanu, din cauza unei alunecări de teren

Mai mulţi turişti au rămas blocaţi, joi, din cauza unei alunecări de teren, pe un drum forestier care face legătura între comuna argeşeană Nucşoara şi Vârful Moldoveanu din Masivul Făgăraş, o echipă de salvamontişti plecând în ajutorul acestora.

RomaniaTV.net
13 iun. 2013, 11:34
Turişti blocaţi pe un drum forestier spre Vârful Moldoveanu, din cauza unei alunecări de teren

Reprezentanţii Salvamont Nucşoara spun că unul dintre turişti a sunat la 112 şi a cerut ajutor, iar spre locul indicat au plecat lucrătorii Ocolului silvic Domneşti, cu utilaje, şi trei salvamontişti, primele date arătând că drumul s-ar fi surpat din cauza ploilor, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Salvamontiştii fac apel la turişti să nu urce pe traseele montane din Masivul Bucegi

S-a primit un apel la 122, în care s-a cerut ajutorul de către turişti, fără a se preciza câţi sunt. Probabil că sunt cu maşina şi nu mai pot trece din cauza acestei alunecări de teren. Drumul forestier aparţine Ocolului silvic Domneşti din judeţul Argeş, iar lucrătorii acestei instituţii, cu utilaje, vor ajunge acolo pentru a repara carosabilul. De asemenea, trei colegi de-ai mei se îndreaptă spre acel loc, situat la 15 kilometri de localitatea Nucşoara spre Masivul Făgăraş, Vârful Moldoveanu. Deocamdată atât se ştie, iar cu turiştii nu s-a mai putut lua legătura„, a declarat şeful Salvamont Nucşoara, Valentin Retevoi.

În prezent, salvamontiştii şi lucrătorii Ocolului Silvic Domneşti se îndreaptă spre locul indicat de turiştii blocaţi din cauza alunecării de teren.