Turişti fugăriţi de ursoaică pe traseul de la Vârful Omu la Gura Diham

Jandarmii montani din judeţul Prahova au intervenit, marţi seară, în sprijinul a cinci turişti care au fost fugăriţi de o ursoaică în timp ce se aflau în Masivul Bucegi, pe traseul de la Vârful Omu la Gura Diham. Turiştii au reuşit să fugă după ce şi-au abandonat bagajele, care au fost găsite sfâşiate.

RomaniaTV.net
07 aug. 2018, 20:10
Turişti fugăriţi de ursoaică pe traseul de la Vârful Omu la Gura Diham

Un echipaj de jandarmi montani a fost chemat să intervină, marţi seară, în sprijinul a cinci turişti care au fost atacaţi de o ursocică cu pui în timp ce se aflau pe traseul Vîrfu Omu – Gura Diham din masivul Bucegi, în zona staţiunii Buşteni de pe Valea Prahovei, potrivit şefului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, Liviu Coman, citat de News.ro.

Cei cinci tineri cu vârste înre 15 şi 25 de ani  au reuşit să se salveze după ce şi-au abandonat bagajele. 

Când au revenit pe traseu, însoţiţi de jandarmii montani, turiştii şi-au găsit bagajele sfâşiate. Niciunul dintre ei nu a fost rănit.

Este a doua intervenţie a jandarmilor prahoveni în zona staţiunii Buşteni. În noaptea de luni spre marţi aceştia au intervenit după ce un urs a atacat un turist care îşi amplasase cortrul la marginea unei păduri pe Valea Cerbului. Bărbatul, care se afla în cort în momentul atacului, a fost rănit la un antebraţ, fără a fi necesară spitalizarea.