Turişti germani şi austrieci ucişi în Etiopia

Cinci turişti străini au fost ucişi într-un atac al unui grup de necunoscuţi în regiunea Afar din nord-estul Etiopiei, o parte a teritoriului de frontieră cu Eritreea, a anunţat televiziunea de stat etiopiană,  citând Ministerul Apărării.

RomaniaTV.net
18 ian. 2012, 07:40
Turişti germani şi austrieci ucişi în Etiopia

Naţionalitatea turiştilor ucişi nu a fost deocamdată precizată. Mai mulţi dintre turiştii atacaţi au fost răniţi şi transportaţi la spital de membrii forţelor guvernamentale, a mai precizat televiziunea etiopiană, fără a da însă detalii suplimentare.

Publicaţia germană Bild a informat însă că un german şi un austriac au murit împuşcaţi, în timp ce un alt german a fost rănit grav în acest atac. Alţi doi germani au fost răpiţi, adăugă jurnalul citând surse din cadrul serviciilor de securitate.

„Sunt analizate informaţiile cu privire la atacul asupra unui grup de turişti format din cetăţeni germani în Etiopia. Ministerul de Externe german şi Ambasada Germaniei la Addis-Abeba încearcă să afle care este soarta cetăţenilor germani”, a declarat pentru AFP, sub anonimat, un responsabil din MAE german. Ministerul a constituit o celulă de criză.

Regiunea Afar este una dintre principalele atracţii turistice din Etiopia. Cu o suprafaţă de aproximativ 160.000 de kilometri pătraţi, se întinde de la Marea Roşie până la înaltele platouri etiopiene şi este apreciată în special pentru peisajele sale deşertice şi vulcanice, precum şi pentru lacurile sărate. Dar, în acelaşi timp, această regiune este considerată ca fiind nesigură din cauza prezenţei grupurilor armate şi a nomazilor implicaţi frecvent în acţiuni criminale. Un turist francez a dispărut fără urmă în 2004. În martie 2007, cinci turişti europeni au fost răpiţi în această regiune, apoi eliberaţi, de către un grup de rebeli.