Turişti înzăpeziţi pe Transalpina, salvaţi de jandarmi şi salvamontişti

Doi turişti care au rămas cu maşina blocată în zăpadă pe Transalpina, drum închis în perioada iernii, au fost salvaţi, în noaptea de joi spre vineri, de jandarmi şi salvamontişi, ulterior fiind amendaţi pentru că au intrat pe şoseaua închisă.

24 feb. 2017, 09:17
Turişti înzăpeziţi pe Transalpina, salvaţi de jandarmi şi salvamontişti

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Alba, Marius Adrian Ştefan, jandarmii montani au fost solicitaţi, joi seară, să intervină pentru a salva două persoane care au rămas cu maşina blocată în zăpadă pe drumul naţional (DN) 67 C, drum cunoscut şi sub denumirea de Transalpina şi care este închis în perioada iernii.

Pentru salvarea turiştilor au fost mobilizate două echipe, una de jandarmi şi alta de salvamontişti, care au reuşit să găsească în zona Oaşa autoturismul blocat în zăpadă şi au reuşit să îl scoată. Turiştii au fost conduşi la postul de poliţie din localitatea Şugag unde au fost sancţionaţi pentru că au intrat pe un sector de drum închis, ignorând semnalizarea rutieră.

„Reamintim turiştilor că accesul spre Domeniul Schiabil Şurianu este posibil doar dinspre municipiul Sebeş, celelalte comunicaţii fiind impracticabile. Astfel, până la Barajul Oaşa, se poate urca pe drumul naţional 67 C (Transalpina), după care va trebui urmat drumul judeţean 704 până la Luncile Prigoanei, iar de acolo drumul judeţean 709 K, până la baza domeniului schiabil. Foarte important de reţinut este faptul că drumul naţional 67 C (Transalpina) este închis circulaţiei, de la Barajul Oaşa spre Obârşia Lotrului”, a spus Marius Adrian Ştefan, potrivit News.ro.

Drumul Naţional (DN) 67 C, drum denumit şi Transalpina, este închis în timpul iernii fiind impracticabil şi periculos în zona alpină. În această iarnă pe acest sector de drum au existat mai multe cazuri în care turiştii au ignorat semnalizările rutiere şi au intrat pe acest drum rămânând blocaţi.

Citeşte şi Operaţiune de salvare dificilă în Masivul Bucegi. Un bărbat suspect de infarct a fost recuperat de pe munte după o acţiune de 10 ore