Turişti ruşi, deveniţi celebri după o vacanţă în Turcia. Au plecat din hotel cu bagajele pline de hârtie igienică, prosoape, flori smulse cu tot cu rădăcină şi lichior

"Dacă tot le-am plătit, de ce să le las aici?", asta este replica pe care o auzim la unii turişti români, care nu-şi părăsesc camerele de hotel până nu-şi iau diverse "suvenire": geluri de duş, şampoane sau săpunuri rămase nefolosite, hârtie igienică sau papuci de baie de unică folosinţă. Alţii merg până într-acolo încât pleacă şi cu bunuri aparţinând unităţii de cazare, precum prosoape, lenjerie de pat, pahare sau scrumiere.

04 aug. 2022, 12:53
Turişti ruşi, deveniţi celebri după o vacanţă în Turcia. Au plecat din hotel cu bagajele pline de hârtie igienică, prosoape, flori smulse cu tot cu rădăcină şi lichior

Cât despre cei care îşi încarcă farfuria cu toate felurile de mâncare disponibile la bufetul suedez, apoi şi-o pun la pachet că doar e plătită, nu mai e nimic de spus. Ar mai fi de spus doar faptul că nu doar românii au obiceiul acesta, ci şi alte naţii. Este şi cazul a doi soţi din oraşul rusesc Surgut, aflaţi în concediu în Turcia. La plecarea de la hotel, cuplul şi-a umplut bagajele cu halate de baie, cu prosoape, cu… 14 role de hârtie igienică, cu 5 litri de lichior Baileys și chiar cu flori smulse cu tot cu rădăcini.

Turişti ruşi, deveniţi celebri după o vacanţă în Turcia

Din fericire, cei doi nu au reuşit să ajungă cu bagajul plin de lucruri aparţinând hotelului mai departe de uşa unităţii de cazare. Şi asta întrucât grădinarul hotelului şi femeia de serviciu s-au plâns, de-a lungul mai multor zile, de dispariţia anumitor lucruri. Grădinarul observase că multe flori fuseseră smulse cu tot cu rădăcină în mai multe rânduri, iar femeia de serviciu constatase dispariţia misterioasă a unui număr mare de role de hârtie igienică. Astfel că cei doi turişti nu au reuşit să ajungă decât până la uşa hotelului, unde personalul  le-a cerut să deschidă valizele.

Citeste si Momente de panică pe o insulă din Grecia. Un rechin uriaş apărut aproape de ţărm, mărturiile cutremurătoare ale turiştilor: „Nu am vrut să fiu următoare lui masă”

Pe lângă hârtia igienică şi florile cu rădăcină, oamenii din hotel au constata cu surprindere că turiştii mai ănghesuiseră în bagaje citrice, prosoape și papuci.

Turcii le-au cerut oaspeților să plătească conținutul lucrurilor din valize la prețul pieței, scrie presa rusă

Citeste si Atenţie să nu vă stricaţi vacanţa! Top 10 locuri din Europa unde turiştii devin cel mai uşor victimele hoţilor de buzunare