Turişti ŢEPUIŢI cu 50.000 de euro de patroana unei agenţii de turism

Lucia Rebega, administratorul unei agenții de turism din Sibiu, este cercetată penal după ce a înșelat mai mulți sibieni. Femeia le-a vândut acestora sejururi turistice către mai multe destinații europene, însă în cele din urmă oamenii nu au mai avut parte de vacanță, dar nu și-au recuperat nici banii plătiți.

14 mart. 2014, 10:30
Turişti ŢEPUIŢI cu 50.000 de euro de patroana unei agenţii de turism

Lucia Rebega a încasat în 2012 și 2013 peste 48 de mii de euro și peste 22 de mii de lei în mod fraudulos și este cercetată acum pentru înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, scrie sibiu100.ro.

Citeşte şi Turişti ÎNŞELAŢI de o agenţie de turism: Au plătit mii de euro, însă totul s-a transformat într-un coşmar

„Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au stabilit faptul că administratorul unei societăţi comerciale din municipiul Sibiu, ce oferea servicii turistice, este bănuit de săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Persoana bănuită, o femeie în vârstă de 38 de ani, domiciliată în municipiul Sibiu a indus în eroare în perioada 2012-2013, 23 de părţi vătămate pretinzând sume de bani şi eliberând documente false privind contracte şi sejururi cu  destinaţii turistice europene” a declarat Luciana Balteș, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Citeşte şi ANAT: Profesorii şi preoţii care organizează excursii să fie obligaţi să aibă licenţe de turism

Mai mult decât atât, femeia a falsificat și ordinul de plată în valoare de peste 9.500 de euro  pe care l-a înaintat partenerilor săi comerciali pentru a-i determina astfel să facă plățle către hotelierii din străinătate, când defapt suma achitată efectiv a fost de doar 512 euro.

Lucia Rebega a fost reținută pentru 24 de ore și prezentată Judecătoriei Sibiu cu propunere de arestare preventive pentru 29 de zile. Magistrații au respins însă propunerea și au decis ca femeia să fie cercetată în stare de libertate, sub control judiciar. Lucia Rebega nu are voie astfel să plece din județ fără să anunțe instanța.