Turiştii blocaţi la Bâlea Lac din cauza vântului puternic au fost coborâţi

Aproximativ 20 de turişti nu au mai putut coborî, duminică seară, de la Bâlea Lac deoarece, din cauza vântului puternic, care bătea cu aproximativ 70 de kilometri pe oră, telecabina nu a mai putut funcţiona, aceştia cazându-se la cabanele din zonă. Turiştii au fost coborâţi luni, după ce condiţiile meteorologice s-au îmbunătăţit.

RomaniaTV.net
22 ian. 2012, 16:45
Turiştii blocaţi la Bâlea Lac din cauza vântului puternic au fost coborâţi

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Cârţişoara, Virgil Grosaru, luni la prânz cei aproximativ 20 de turişti care au rămas la Bâlea Lac, în noaptea de duminică spre luni, din cauza vântului puternic au fost coborâţi.

Telecabina a fost pusă în funcţiune după ce condiţiile meteorologice s-au îmbunătăţit, iar vântul a scăzut în intensitate.

Potrivit meteorologilor, în continuare în zona înaltă a Munţilor Făgăraş vântul mai poate sufla cu putere, iar riscul producerii de avalanşe este de gradul patru pe o scară de la unu la cinci.

Avertizarea meteorologilor expiră luni seară la ora 20.00, dar specialiştii estimează că riscul se va menţine şi în următoarele zile.

În jur de 20 de turişti au rămas blocaţi la Bâlea Lac duminică seara din cauza vântului puternic.

Vântul a bătut toată ziua, iar telecabina a funcţionat mai încet. Spre seară însă, vântul s-a intensificat, iar administratorii telecabinei au decis să nu rişte şi au oprit-o. Sunt circa 20 de persoane care au rămas la Bâlea Lac”, a declarat Virgil Grosaru, potrivit Mediafax.

Turiştii au înţeles situaţia şi nu s-a pus problema să coboare pe jos.

Turiştii au înţeles că zona este extrem de periculoasă şi nu trebuie să plece de lângă cabane. Din cauza zăpezii viscolite sunt locuri în care te poţi afunda cu totul în zăpadă, aşa că ar fi extrem de riscantă o coborâre”, a explicat Virgil Grosaru.

Administratorul telecabinei, Leo Klingeis, a anunţat că turiştii s-au cazat la cabanele din zonă şi vor fi coborâţi, cel mai probabil, luni dimineaţă, când se va opri vântul.

Potrivit meteorologilor, la Bâlea Lac, vântul a bătut în rafale cu aproximativ 70 de kilometri pe oră, iar grosimea stratului de zăpadă era de 130 de centimetri.