Nemţii vin cu banii înapoi după vacanţele în România

Turiştii germani care vin în vacanţe în România se întorc cu mare parte din bani necheltuiţi, pentru că infrastructura de agrement lipseşte, iar hotelierii nu au programe interactive care să-i ţină pe clienţi în restaurante, a spus Toni Messerschmidt, proprietarul unei agenţii germane.

RomaniaTV.net
08 mart. 2012, 10:35
Nemţii vin cu banii înapoi după vacanţele în România

Suma care ar putea să rămână la hotelieri de la fiecare turist german este de 2-3000 de euro. „Nu există hoteluri în România care să aibă animaţie, iar barurile nu fac programe speciale, interactive. În Spania, de exemplu, hotelurile au animatori care fac turistul să rămână în bar şi să consume. Acolo se organizează în fiecare seară ceva în restaurant. Se joacă bingo, se organizează seri de dans şi tot felul de alte programe. În România nu există nici măcar suveniruri cu specific naţional, şi nu sunt nici programe de agrement. Nu există bărci sau vaporaşe pentru croaziere pe mare, între staţiuni, cum au bulgarii, ci doar jetski- uri, periculoase pentru mulţi dintre turiştii străinii, care nu mai sunt tineri”, a Toni Messerschmidt la târgul de turism de la Berlin.

Omul de afaceri sa plâns că imaginea turismului românesc este proastă în Germania din cauza hoţilor, cerşetorilor şi a prostituatelor din România. Cu toate acestea, Germania este primul furnizor de turişti străini pentru România. Anul trecut au vizitat România 207000 de turişti germani, mai mult cu 12% ca în 2010.

România participă în perioada 7-11 martie la ITB Berlin, cel mai mare târg de turism din lume atât ca suprafaţă, cât şi ca număr de vizitatori. La standul României sunt prezenţi 45 de expozanţi.