Turiștii români, tot mai dezamăgiți de plajele de pe insulele grecești. Aglomerația, principalul inconvenient: „Lucrurile încep să se manelizeze. Au venit săracii lângă tine!”

Mulți români aleg să-și petreacă vacanțele în Grecia, o destinație accesibilă ca preț, cu peisaje superbe. Totuși, unii dintre cei care se întorc nu se sfiesc să pună pe tapet și problemele cu care s-au confruntat în vacanță. Una dintre cel mai des invocate probleme este cea a aglomerației.

18 aug. 2023, 09:09
Turiștii români, tot mai dezamăgiți de plajele de pe insulele grecești. Aglomerația, principalul inconvenient: „Lucrurile încep să se manelizeze. Au venit săracii lângă tine!”

O româncă aflată în Thassos a constatat că, după ce a plătit 15 euro pentru un șezlong, spațiul din jurul ei a început să se aglomereze. Mulți dintre „vecini” erau dintre cei care au ales să nu plătească 15 euro pe un șezlong și să-și aducă de acasă prosopul și umbrela. Asta deși există o lege a U.E. valabilă în toate țările europene, care obligă că și șezlongurile să fie amplasate la cel puțin 5 metri de mare.

Turiștii români, tot mai dezamăgiți de plajele de pe insulele grecești

Anul acesta, ne-am întors cu mare drag pe această insulă minunată. Astăzi am ales Marble Beach. La ora 8 am fost pe plajă, cu șezlong, știind că urmează să se aglomereze destul de rapid. Deși am plătit 15 euro pentru un șezlong, nu mă așteptăm să fiu îngrămădită de prosoapele + umbrelele celor care s-au pus în fața noastră (fără a plăti șezlong). Este loc “sub soare” pentru toată lumea și mă bucură faptul că atât de multă lume află de această minunată plajă, dar ar fi plăcut să fie puțin mai “aerisit” și totuși să fie o diferența între cei care au plătit suma de 15 euro și cei care au ales varianta “free” cu propriul prosop și umbreluță.

Am fost și anul trecut aici, dar nu țin minte să fi fost acceptat să stai cu prosopul în față marii, în față șezlongurilor. Postarea este pur informativă pentru cei care vor să vină aici, să știe la ce să se aștepte (pe lângă frumusețea locului)„, a scris turista pe Forum Thassos.

Citeste si Monica Bîrlădeanu, imagini de senzație din vacanța din Grecia. Cât costă o noapte de cazare la resortul de lux unde este cazată iubita lui Valeriu Gheorghiță

Mai mulți români i-au comentat la postare dându-i dreptate. Unii au remarcat că insula a început „să se manelizeze„.

„Realist vorbind, lucrurile încep să se manelizeze pe insulă”

„Accesul pe toate plajele din Grecia este gratuit conform legii, iar toate plajele care au Beach Bar sunt obligate să aibă și zonă pentru cei care vor să vină cu cearșaful”

„Există cel puțin alte 55 de plaje cu nume și alte câteva zeci fără nume, mai mari, unde e mai aerisit. Saliara este mai mică și este una dintre cele mai renumite obiective ale insulei. E normal să fie aglomerat acolo, în luna august, în jurul datei de 15 august”

„Superb, te simți că la Eforie”

„Atitudinea ne dezbină pe noi ca popor, aroganța”

„Practic, pentru banii dați ați primit exact ce vi s-a promis: șezlonguri și umbrele”

„Să fie diferența între cei care plătesc 15 euro și cei care nu – bună asta, vedeți, atitudinea ne dezbină pe noi ca popor, aroganța”

Un alt român a găsit similitudini între Grecia și Spania.

„De curând m-am întors din Spania. Ce credeți? Și acolo stau prosop peste prosop, nefiind deranjați, iar șezlongurile abia le zărești în depărtare, spre faleză!”

Au existat, însă, și critici la adresa turistei care s-a plâns de aglomerația de pe litoralul grecesc. Un român i-a atras atenția acesteia că nu s-a dus în concediu să fie singură pe plajă.

„Și fiți asumați și realiști – sunteți pe cea mai celebra plajă a insulei. Ai plătit să stai pe șezlong, nu ai plătit să fii singură pe insula”.

Citeste si Concediu de odihnă 2023 de nababi la stat. Ce angajaţi stau acasă două luni şi încasează primă de vacanţă