VIDEO Turiştii s-au îmbulzit pe Vârful Moldoveanu. Distanţarea socială a fost imposibil de respectat şi nimeni nu purta mască

Se întâmplă pe Vârful Moldoveanu, unde distanțarea socială a fost imposibil de respectat. Chiar daca turiștii s-au îmbulzit unul lângă altul, niciunul nu a purtat mască. Tot din cauza aglomerației oamenii au fost nevoiți să stea la coadă pentru a urca pe munte, iar traseul a fost parcurs mult mai greu, atât la urcare, cât și la coborâre.

RomaniaTV.net
23 aug. 2020, 17:22
VIDEO Turiştii s-au îmbulzit pe Vârful Moldoveanu. Distanţarea socială a fost imposibil de respectat şi nimeni nu purta mască

În plină pandemie de coronavirus, când accesul românilor este restricţionat în multe ţări, aceştia au ales să plece în vacanţă în România. În timp ce marea majoritate a românilor se înghesuie pe plajele de pe litoral, alte zeci de persoane au ales o plimbare pe munte.

FOCAR de coronavirus pe un şantier din Bucureşti. Peste 100 de muncitori, testaţi de COVID

Aglomeraţia a făcut ca distanţarea socială şi purtarea măştii de protecţie să fie imposibile de respectat pe vârful muntelui.

Totuşi, potrivit legii, purtarea măştii de protecţie este obligatorie în spaţiile închise, dar şi în aer liber, în zonele aglomerate.

BILANŢ CORONAVIRUS 23 AUGUST 2020

Situaţia pare că s-a stabilizat în ultimele zile, dar creşte numărul de cazuri grave de la Terapie Intensiva şi apar focare cu sute de persoane, care pun presiune pe sistemul medical. În ultimele 24 de ore, au fost 961 de cazuri noi, 39 d edecese, 480 de pacienţi la ATI, dar toate acestea la doar 13.000 de teste efectuate.

Până astăzi, 23 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 78.505 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 35.287 de pacienți au fost declarați vindecați și 9.429 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 961 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi,426 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 3.272 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.