Turiştii români, blocaţi în continuare la Lisabona, după ce a fost anulat şi al doilea zbor. Consulul la Lisabona, rechemat de Tudose

Cei 35 de turişti care ar fi trebuit să revină duminică noaptea în ţară sunt încă în Portugalia, după ce compania aeriană TAP Portugal a anulat şi al doilea zbor, fără să dea explicaţii, potrivit informaţiilor furnizate de Paralela 45, agenţie prin intermediul căreia românii au plecat în vacanţă.

RomaniaTV.net
28 aug. 2017, 07:21
Turiştii români, blocaţi în continuare la Lisabona, după ce a fost anulat şi al doilea zbor. Consulul la Lisabona, rechemat de Tudose

Românii ar fi trebuit să revină duminică noaptea în ţară, după ce zborul iniţal, programat sâmbătă, a fost anulat. Oamenii au ajuns la aeroportul din Lisabona de unde au fost duşi, din nou, la un hotel, după ce cursa a fost anulată de compania aeriană TAP Portugal fără a da explicaţii turiştilor sau agenţiilor, potrivit informaţiilor transmise de Paralela 45, citate de Mediafax.

Cei 35 de turişti, plecaţi în vacanţă în Madeira, zburau spre Bucureşti, prin Lisabona.

Mai mulţi turişti români, între care şi copii mici, care urmau să se întoarcă din Lisabona în Bucureşti sunt ţinuţi într-un hotel din capitala Portugaliei, de sâmbătă, după ce două curse către România au fost anulate.

„Suntem în jur de o sută de persoane, care ar fi trebuit să plecăm din Lisabona, la ora 00:15, cu TAP Portugal – zborul numărul 1324. În aeroport, răspunsul standard a fost „We don’t know, yet”. Am fost aduşi la un hotel, în jurul orei 1:30, iar la 12.00, am fost obligaţi să eliberăm camerele. Încă nu ştim mare lucru despre întoarcerea acasă. Au fost grupuri mici de turişti, care au plecat, deja, cu alte companii aeriene, cu escale în alte oraşe”, a povestit, duminică, în jurul orei 15.00, pentru Mediafax, unul dintre turiştii ţinuţi în Lisabona, Mihaela Drăguşanu.

Ambasada României în Republica Portugheză are în atenţie situaţia cetăţenilor români blocaţi în Lisabona, după ce zborul lor a fost anulat, reprezentanţii misiunii diplomatice aflându-se în permanentă legătură cu turiştii, potrivit unui răspuns al Ministerului Afecerilor Externe.

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism transmite că este nemulţumită „de modul neprofesionist în care TAP Portugal tratează problema turiştilor români blocaţi la Lisabona.”

„Anularea zborului 1324, din 27 august, ora 00.15, nu a fost anunţată şi agenţiilor de turism care au vândut pachete de vacanţă cu transport pe această cursă, şi nici anularea cursei următoare, din 28 august, ora 00.15, pe care o mare parte din turiştii blocaţi la Lisabona fuseseră relocaţi. ANAT va căuta soluţii pentru întoarcerea acasă a turiştilor şi va cere despăgubiri TAP Portugal pentru situaţia creată”, precizează ANAT.

Tudose va rechema consulul la Lisabona, în urma gestionării situaţiei unor turişti români blocaţi în Portugalia, după anularea curselor TAP Portugal

Premierul Mihai Tudose o va rechema pe Alina-Oana Dociu din postul de consul la Lisabona, în urma gestionării situaţiei unui grup de turişti români blocaţi în Portugalia, după anularea curselor aeriene ale TAP Portugal, au declarat pentru News.ro surse oficiale. ANAT acuză TAP Portugal de lipsă crasă de respect faţă de agenţiile de turism şi faţă de turişti, însă mulţumeşte misiunii diplomatice române pentru implicarea în rezolvarea acestei situaţii.


loading...