Turmă de oi, SPULBERATĂ de un TIR pe DN 1

O turmă de oi care traversa, miercuri dimineaţă, DN 1, la Oiejdea, a fost spulberată de un TIR. Autotrenul a rămas blocat, iar un alt TIR a lovit remorca primului şi a acroşat un autoturism. Traficul în zonă a fost blocat timp de o oră şi jumătate.

RomaniaTV.net
19 feb. 2014, 07:48

Două autotrenuri şi un autoturism au fost implicate, miercuri dimineaţa, într-un accident pe DN 1, la Oiejdea, soldat cu blocarea totală a traficului timp de o oră şi jumătate, circulaţia fiind reluată ulterior pe un singur fir, alternativ, după ce unul dintre TIR-uri a lovit o turmă de oi aflată pe carosabil.

Potrivit Poliţiei, ciobanul care însoţea turma a fugit de la locul accidentului, cu restul de ovine, acesta urmând să fie identificat pe baza crotaliilor animalelor lovite, în jur de 20 de oi şi un măgar fiind omorâte.

Accidentul a avut loc în jurul orei 4,45, şoferul unui autotren fiind surprins, în condiţii de ceaţă, de existenţa turmei de oi pe carosabil, maşina derapând şi intrând în şanţ. Ulterior, un alt autotren care circula din sens opus, dinspre Teiuş, a lovit remorca primului autotren şi a acroşat un autoturism. Deoarece transporta un bolnav la Cluj Napoca, şoferul autoturismului a fost lăsat de către poliţişti să continue deplasarea la scurt timp.

Pentru degajarea şi spălarea carosabilului a acţionat un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba.

În jurul orei 8, traficul se desfăşoară în continuare pe un singur sens, alternativ, circulaţia fiind dirijată de către poliţişti, până la scoaterea autotrenului din şanţ.

Poliţia a demarat o anchetă.