Andreea Prisăcariu, mesaj acid pentru contestatari. Cum s-a împrietenit cu Iga Swiatek

Andreea Prisăcariu (22 de ani) a reacţionat vehement după a fost criticată pe rețelele sociale, având în vedere declarațiile făcute înaintea confruntării Polonia – România.

17 mai 2022, 11:31
Andreea Prisăcariu, mesaj acid pentru contestatari. Cum s-a împrietenit cu Iga Swiatek

Andreea Prisăcariu, mesaj acid pentru contestatari. „Rebela” din tenisul românesc a avut un debut nefericit în Billie Jean King Cup, pierzând în fața polonezei Iga Swiatek, scor 0-6, 0-6!

Andreea Prisăcariu, mesaj acid pentru contestatari. Cum s-a împrietenit cu Iga Swiatek

„Mereu sunt vocală, n-am făcut ceva excepțional, care să nu fie caracteristic mie. Pur și simplu am fost eu însămi. Eu am zero aşteptări oricum, aşa e cel mai bine în sport şi în viaţă. Bineînţeles că, dacă voi fi chemată din nou, voi veni cu tot dragul, pentru că relaţia dintre mine şi Horia Tecău ca antrenor a fost una de excepţie. A fost o experienţă unică, am învăţat incredibil de multe lucruri de la el. Aşa că mă voi prezenta de fiecare dată. Ce să le transmit celor care m-au criticat, nimic. Toate cele bune, să îi ajute Dumnezeu, să le deschidă creierul. Nu e vorba dacă au avut dreptate… eu mi-am făcut treaba. Am fost eu însămi, nu am niciun fel de regret”, a spus Andreea Prisăcariu.

Românca este prietenă de câţiva ani cu Iga Swiaek, liderul WTA, când cele două s-au întâlnit la competiții dedicate juniorilor. „Sunt prietenă cu Iga Swiatek din copilărie. Ne jucam de-a ascunselea, sticluța și adevăr și provocare”, a spus Andreea Prisăcariu, care a făcut o demonstrație de tenis copiilor participanţi la Dr. Oetker Junior Trophy.

De altfel, la ultim a ediţie a turneului, românii au câștigat toate finalele, atât la simplu, cât și la dublu, la feminin și la masculin. Astfel, Sergiu Urzică a câștigat Dr. Oetker Junior Trophy, după ce l-a învins în finală, scor, 6-1, 6-0, pe Matei Todoran. La fete s-a impus Giulia Safina Popa, după ce a învins-o în finală, scor 6-2, 4-6, 6-1, pe Alexia Ioana Tatu. La dublu băieţi s-au impus Yannick Theodor Alexandrescou şi Sergiu Urzică, după ce au învins în finală, scor 6-3, 6-3, dublul David Popa / Luva Ștefan Prunescu Niță. La dublu fete, perechea Sonia Erika Butuc Cerchez / Ilinca Sagmar a învins în finală, scor scor 4-6, 6-4, 10-5,  pe Annabel Hristova (Danemarca) / Flavia Elena Ogrezeanu.

„Mereu m-am simțit bine alături de copii, de viitoarea generație a tenisului. Dr. Oetker Junior Trophy este un eveniment extraordinar. Privesc spre viitor cu încredere, abia aștept să-i văd pe cei mici că ajung departe în tenis. Dacă lucrurile merg bine, avem grijă, îi îndrumăm, este imposibil să nu dea randament.  Turneele aceste îi ajută să le deschidă și mai mult apetitul către tenis”, a spus Andreea Prisăcariu.