Turnul Babel la pasarela din Mamaia. Traduceri greşite ale mesajelor de avertizare

Publicat: Joi, 07 Iunie 2012 12:00 // Actualizat: Joi, 07 Iunie 2012 12:01 // Sursa: RTV.net

Erori grave de traducere pe indicatoarele de la intrarea pe pasarela inaugurată luni, la Mamaia, de primarul Radu Mazăre. Astfel, dacă românilor li se interzice să aprindă focul, traducerea în engleză este să nu umble goi pe pasarelă, corect fiind "no naked flame / light". Greşelile ne-au fost semnalate de un cititor pe adresa [email protected]

În urmă cu câteva zile a fost lansată pasarela din Mamaia, în lungime de 420 metri, însă indicatoarele au trecut aproape neobservate, în special traducerea avertismentelor. Un cititor ne-a trimis la adresa [email protected] o fotografie cu un astfel de panou, asumat de Primăria Municipilui Constanţa.

Traducerea este cel puţin curioasă, făcută parcă în mod special pentru amuzamentul turiştilor. Asfel "Focul Interzis" îşi găseşte corespondenţă în limba engleză expresia "No Naked!", în timp ce autorul încurcă limbile când e vorba de interzicerea motocicletelor pe pasarelă. Astfel, traducerea în franceză a ajuns să fie "Motos Ban", în loc de "Motos interdits".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
inaugurare pasarela pasarela din Mamaia Primăria Constanţa stirea ta
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8698
RON
01 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H