Turnură neașteptată în cazul Luciei, românca dispărută în Belgia. Soțul femeii a fost arestat

Lucia Alexandroae, stabilită în Belgia, are 31 de ani și de mai bine de o lună este de negăsit. Procurorii l-au reținut pe soțul femeii.

11 ian. 2023, 22:54
Turnură neașteptată în cazul Luciei, românca dispărută în Belgia. Soțul femeii a fost arestat
Lucia, o româncă stabilită în Belgia, a dispărut fără urmă

Lucia Alexandroae a dispărut de acasă în urmă cu mai bine de o lună. Românca stabilită în Belgia este de negăsit, iar ancheta i-a dus pe procurori la reținerea soțului acesteia. Inițial, bărbatul le-ar fi spus polițiștilor că femeia a plecat fără să dea vreo explicație și l-a lăsat în grija fetiței pe care o au împreună.

Surorile femeii spun că acest lucru nu este posibil, pentru că Lucia nu ar face așa ceva, fiind foarte apropiată de fiica ei. Se pare că, în ultima perioadă, românca nu mai era mulțumită de căsnicia pe care o are și ar fi vrut să divorțeze.

Citește și: Tânăr de 22 de ani, mort într-un accident de muncă în Belgia. Alexandru abia se logodise

Lucia a fost văzută ultima oară în data de 6 decembrie 2022, în „Village Designer Outlet McArthurGlen”, din Messancy, la câțiva kilometrii depărtare de granița cu Luxemburg. Pe 8 decembrie, femeia a vorbit pe video cu una dintre surorile ei, iar din 10 decembrie nimeni nu a mai putut da de ea.

„Mama noastră plecase în Belgia. S-a întors în România pe 8 decembrie. Familia a avut un contact prin apel video cu Lucia în acea seară de joi. Sâmbătă dimineața, pe 10 decembrie, ea a dispărut între orele 10 și 11. Soțul ei ne-a spus că a plecat, nu știa nimic despre ea. Ea nu ne-a spus nimic. Nu și-ar fi părăsit fetița. Dacă polițiștii spun că a dispărut pe 6 decembrie, este pentru că aceasta este ultima dată când a fost văzută în viaţă”, a povestit una dintre surori.

Citește și: Lucia este de negăsit. Soţul ar fi amenințat-o că va fi „următoarea Elodia”

Marți, 11 ianuarie, polițiștii au mers în satul Sterpenich, regiunea Arlon, la reședința unde Lucia locuia cu soțul ei. Bărbatul a fost reținut, iar anchetatorii au cercetat în amănunt casa și grădina familiei. Potrivit publicației locale wort.lu, în apropiere se află un excavator care va fi folosit pentru a săpa în grădină și în pădurea din apropiere.

Anchetatorii nu exclud varianta în care Lucia a fost ucisă și îngropată.