Ţuţuianu – Comisia SRI: Dacă vom fi sesizaţi, verificăm activităţile SRI referitoare la prezidenţialele din 2009

Comisia parlamentară pentru controlul SRI a decis ca, în cazul în care va fi sesizată în scris despre activitățile desfășurate de SRI cu privire la alegerile prezidențiale din 2009, să facă o analiză a tuturor informărilor și documentelor clasificate pe acest subiect, a anunțat, marți, președintele comisiei, Adrian Țuțuianu.

13 iun. 2017, 13:16
Ţuţuianu – Comisia SRI: Dacă vom fi sesizaţi, verificăm activităţile SRI referitoare la prezidenţialele din 2009

„Urmare a discuțiilor de ieri din comisia specială de anchetă, am decis ca, în cazul în care vom fi sesizați în scris cu o solicitare care să privească activitățile desfășurate de SRI în anul 2009, cu referire la alegerile prezidențiale, să procedăm la o analiză a tuturor informărilor care sunt documente clasificate pe acest subiect și să vedem în ce măsură aceste date și informații au relevanță pentru lucrările comisiei de anchetă privitoare la alegeri”, a precizat Țuțuianu.

Întrebat dacă membrii Comisiei SRI se vor sesiza și în privința afirmațiilor fostului șef al SRI George Maior, Țuțuianu a arătat că, în cazul în care va fi necesar, va cere și un raport de la SRI pe această temă.

„Domnul Maior a spus trei lucruri în cadrul audierilor de ieri: presiuni, că SRI a acționat în limitele legale și că a sesizat instituțiile statului anumite nereguli legate de procesul electoral. Vom verifica exact ce s-a întâmplat în anul 2009 cu referire la procesul electoral. Toate (documentele — n.r.) sunt la SRI, evident că o să cerem și un raport și o să cerem și documente în măsura în care ele ne sunt necesare pentru a ne formula un punct de vedere”, a adăugat Țuțuianu.