TVR a adoptat bugetul pentru Eurovision 2023. În 2022, România a fost acuzată că a falsificat voturile!

Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radio şi Televiziune a aprobat bugetul pentru participarea României la Eurovision 2023.

31 oct. 2022, 08:42
TVR a adoptat bugetul pentru Eurovision 2023. În 2022, România a fost acuzată că a falsificat voturile!
TVR a adoptat bugetul pentru Eurovision 2023. În 2022, România a fost acuzată că a falsificat voturile!

TVR a adoptat bugetul pentru Eurovision 2023. Membrii Consiliului au votat în unanimitate pentru alocarea resurselor necesare organizării Selecţiei Naţionale, pregătirii show-ului României pentru concursul internaţional şi deplasării echipei în Marea Britanie.

Citeşte şi: Câți bani a costat-o pe România să fie fraudată la Eurovision 2022 | EXCLUSIV

Echipa Eurovision România propune o nouă abordare pentru Selecţia Naţională. „Suntem o echipă nouă şi vă propunem un concurs Eurovision diferit, bazat pe transparenţă, profesionalism şi digitalizare. Am schimbat sistemul de vot: doar publicul va alege piesa care va reprezenta România. Şi încă ceva: acest Eurovision va fi on air, pe TVR, şi mult mai prezent decât în trecut în mediul online, pe reţelele de social media”, a declarat Mihai Predescu, manager de proiect al ESC 2023.

„În curând, va începe perioada de înscrieri în concurs, veniţi alături de noi!”, a fost mesajul transmis compozitorilor de Mihai Predescu.

Citeşte şi: TVR cere explicaţii după blatul de la Eurovision. Dan Turturică: „Să ne furnizeze, în mod oficial, motivele concrete pentru care au înlocuit punctajul juriului din România”

La ediţia din 2022, Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU), organizatoarea concursului internaţional, a anulat voturile României, motivând acest lucru prin faptul că a detectat modele de schimb de voturi între şase ţări, printre care şi România. În replică, Televiziunea Română a denunțat o schimbare a regulilor în timpul jocului și a precizat că acordase maximum de puncte Republicii Moldova, nu Ucrainei, așa cum s-a anunțat în finala la Torino.