TVR a făcut anunţul. Cine va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2021

Televiziunea Română a decis să o susţină pe Roxen ca reprezentantă a României la ediţia din 2021 a Eurovision Song Contest, după ce evenimentul din anul acesta a fost amânat, în contextul pandemiei COVID-19.

RomaniaTV.net
31 mart. 2020, 08:45
TVR a făcut anunţul. Cine va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2021

În conformitate cu clarificările aduse de către organizatori, ţările participante la concurs au libertatea de a păstra reprezentantul desemnat pentru ediţia din acest an sau pot alege un alt artist. Prevederile Regulamentului cu privire la melodia interpretată rămân însă aceleaşi, astfel încât respectiva melodie va trebui să fie lansată public după data de 1 septembrie 2021, arată un comunicat al televiziunii publice transmis AGERPRES.

Ne bucurăm să putem valoriza astfel investiţiile de resurse în organizarea Selecţiei Naţionale 2020 şi să respectăm, totodată, votul de încredere acordat deja lui Roxen„, a precizat Liana Stanciu, şef al delegaţiei României la Eurovision Song Contest, citată în comunicat.

Roxen trebuia să reprezinte România la Eurovision 2020 cu piesa „Alcohol You”.

La rândul său, artista a vorbit despre piesa ei selectată pentru ediţia de anul acesta a Eurovision, dar care nu va putea fi interpretată anul viitor.

Îmi pare rău că regulamentul nu-mi va permite să cânt ‘Alcohol You’, o piesă la care ţin foarte tare, pe care însă o voi cânta ori de câte ori voi avea ocazia. Abia aştept să ne întoarcem la treabă şi să producem cea mai bună melodie pentru Eurovision 2021„, a declarat Roxen.

La ora actuală, organizatorii Eurovision Song Contest şi reprezentanţii oraşului Rotterdam menţin dialogul cu privire la posibilitatea găzduirii concursului din 2021. De asemenea, continuă discuţiile cu privire lansarea unui CD oficial, care să includă toate piesele selectate pentru ediţia din 2020.

Eurovision 2020 a fost anulat din cauza noului coronavirus

Concursul Eurosivion 2020 a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19). Anunţul a fost făcut miercuri de organizatori într-un comunicat de presă.

Spectacolul trebuia să aibă loc în luna mai, la Rotterdam. „Cu regret profund, trebuie să anunțăm anularea Eurovision Song Contest 2020 de la Rotterdam”, au anunțat organizatorii, Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU).

În ultimele săptămâni, am explorat multe opțiuni alternative pentru a permite concursului Eurovision să se desfăşoare. Cu toate acestea, incertitudinea creată de răspândirea Covid-19 în toată Europa și restricțiile instituite de guvernele țărilor participante și de autoritățile olandeze au determinat EBU să ia decizia dificilă de a nu merge înainte cu evenimentul, așa cum era planificat”, se arată în comunicatul European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului Eurovision.