TVR anulează concursul demarat pentru ocuparea postului de director al Ştirilor

TVR anulează concursul deja demarat pentru ocuparea postului de director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport, pentru că etapa finală a competiţiei (interviul) - care ar fi trebuit să se desfăşoare joi - nu s-a putut ţine, au declarat reprezentanţii Televiziunii Publice.

RomaniaTV.net
19 ian. 2012, 13:07
TVR anulează concursul demarat pentru ocuparea postului de director al Ştirilor

Televiziunea Română a anunţat, pe 22 noiembrie 2011, organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din TVR, potrivit Mediafax.

Concursul era prevăzut să aibă loc la sediul Televiziunii Române, în perioada 15 – 31 decembrie 2011, însă etapa lui finală, care ar fi trebuit să se desfăşoare pe 19 decembrie, a fost reprogramată, deoarece „comisia de evaluare nu s-a putut reuni în plen”, pentru o dată care nu a mai fost anunţată public ulterior.

Acum, TVR a decis să anuleze concursul şi să organizeze o nouă competiţie pentru ocuparea postului de director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport.

„Potrivit Regulamentului intern de recrutare şi selecţie a personalului, data limită pentru organizarea etapei a doua a concursului pentru postul de director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport este 19 ianuarie 2012. Deoarece comisia nu s-a putut întruni în plen, din cauza diferenţelor de program, această etapă nu s-a putut ţine”, au declarat joi, reprezentanţii TVR.

Potrivit acestora, conducerea TVR va scoate din nou la concurs postul de director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport. „Concursul pentru postul de director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport urmează a avea loc în perioada imediat următoare”, au precizat reprezentanţii TVR.

La primul concurs organizat de TVR pentru ocuparea postului de director al Ştirilor s-ar fi înscris trei concurenţi, printre care Rodica Culcer (care îndeplineşte, prin delegare, atribuţiile de director al Ştirilor TVR) şi Cezar Ion (director al Direcţiei Editoriale din Televiziunea Română). Cel de-al treilea candidat la şefia Ştirilor ar fi o persoană care nu este în prezent angajată în TVR, după cum au declarat surse din Televiziunea Română.

Anularea concursului vine în contextul unor puternice tensiuni în Televiziunea Publică referitoare la conducerea Ştirilor TVR.

Rodica Culcer a împlinit vârsta legală de pensionare pe 30 mai 2011, iar contractul acesteia cu TVR a fost valabil până la 30 iunie 2011. Rodica Culcer a depus, pe 29 iunie, o cerere de reangajare prin cumul cu pensia, care i-a fost aprobată de conducerea TVR, iar de la 1 iulie ea a fost reîncadrată pe un post de execuţie, îndeplinind, prin delegare, atribuţiile de director al Ştirilor TVR, până la ocuparea prin concurs a acestui post.

Consiliul de Administraţie al TVR a votat, miercuri, încetarea mandatului prin care Rodica Culcer a fost delegată să conducă Ştirile TVR, însă unii membri ai CA, printre care şi Ada Meseşan, spun că reprezentanţii PSD în consiliu „au forţat un vot, care juridic şi legal este nul de drept”.