TVR are datorii de peste 100 de milioane de euro

Televiziunea română are peste 100 de milioane de euro datorii. În vreme ce, oficial, directorul Alexandru Lăzescu anunţă disponibilizări şi reduceri de cheltuieli, în spatele uşilor închise, adevărul pare să fie altul. De la bugete mari acordate unor emisiuni neprofitabile, până la angajari pe salarii uriaşe a unor oameni fără pic de experienţă.

RomaniaTV.net
17 dec. 2011, 17:12
TVR are datorii de peste 100 de milioane de euro

Stenograma ultimei şedinţe a Consiliului de Administraţie al TVR, publicată de senatorul Olguţa Vasilescu pe blogul personal, scoate la iveală nu doar suma imensă a datoriilor, dar şi risipa banului public. Spre exemplu, membri ai Consiliului de Administraţie vorbesc despre emisiuni care nu fac audienţă, dar au bugete considerabile.

Claudiu Brînzan: Vrând, nevrând, mă întorc la „În Trecerea anilor”. Emisiunea aia nu are nici audienţă, costă şi foarte mult şi am încercat, cu sila, să mă uit la una din ultimele ediţii şi nu am putut. Şi Distractis-ul ăsta pe care şi eu l-am votat şi îmi pare rău că l-am votat.

Alexandru Mihai Lăzesc0: Să nu vă pară rău.

Claudiu Brînzan: Haideţi să vedem emisiunile astea, să le scoatem din grilă.

Mai mult decât atât, deşi preşedintele TVR anunţă de ceva timp restructurări, tot din stenogramă descoperim că, în realitate, angajările continuă. Şi nu orice fel de angajări.

Lucia Hossu Longin: Acum, de curând, a fost angajată o tinerică, care nu are o zi de presă, cu 52 de milioane.

Anne Marie Jugănaru: La ce redacţie?

Lucia Hossu Longin: La Redacţia Social-Economică, n-are o zi de vechime în presă, nu ştie nimic, are 50 de milioane, nu se poate! În primul rând trebuie s-o învăţ televiziune că nu ştie nimic, în al doilea rând este urâtă, în al treilea rând este greoaie în gândire.

Ce spun responsabilii din TVR? Nimic.

N-are niciun rost să comentez acuma. Bine, haideţi că sunt într-o întâlnire acuma şi n-am cum răspunde„, a declarat Alexandru Lăzescu, preşedinte TVR.

Asta în vreme ce un alt membru al consiliului de administraţie, Lucia Hossu-Longin, ne-a trântit telefonul în nas: „N-am nicio reacţie acum. Îmi pare rău

Deocamdată, cei din TVR caută soluţii pentru acoperirea datoriilor. Se ia în considerare inclusiv varianta ca timp de 30 d etzile, televiziunea să difuzeze doar emisiuni înregistrate.