TVR disponibilizează 1000 de angajaţi de la 1 septembrie şi mai taie din canalele TV

Aproximativ 1000 de angajaţi ai TVR urmează să fie disponibilizaţi, începând de la 1 septembrie, în baza planului de redresare a instituţiei, care este pe punctul de a fi finalizat, a spus Lucia Hossu Longin, membru în Consiliul de Administraţie al televiziunii publice, pentru bursa.ro.

RomaniaTV.net
09 aug. 2012, 13:34
TVR disponibilizează 1000 de angajaţi de la 1 septembrie şi mai taie din canalele TV

Pe lângă măsura disponibilizării angajaţilor, va fi redus şi numărul canalelor TV publice, în prezent acestea fiind în număr de şapte. Totodată, va fi ajustată structura organizatorică.

„În timpul guvernării PDL, când la conducerea televiziunii a fost domnul Lăzescu, nu s-a scos niciun om din instituţie. Acum, o să se interpreteze că venim noi, cei din USL, şi-i dăm pe toţi afară. Nu mi-aş dori acest lucru, pentru că mulţi dintre cei care vor pleca sunt victime, sunt oameni care muncesc. Dar sunt şi mulţi care nu fac nimic şi au salarii imense. Vom reduce organigrama de conducere. Sunt oameni în televiziune cu vechime zero şi cu 70 de milioane (n.r. – lei vechi) pe lună. Avem o mulţime de canale publice, în timp ce francezii au două şi italienii trei. Ceea ce facem acum ar fi trebuit să se facă treptat, în timpul fostelor conduceri”, a spus Lucia Hossu Longin, membru în Consiliul de Administraţie al TVR.