Argentina, în semifinalele CM 2022 după ce a trecut de Olanda la penalty-uri! Messi, tot mai aproape de marele trofeu!

Argentina este a doua semifinalistă de la Campionatul Mondial din Qatar, după ce a câștigat "sfertul2 cu Olanda la loviturile de departajare, 4-3, după 2-2 în 120 de minute. "Pumele" o vor înfrunta pe Croația în penultimul act.

09 dec. 2022, 23:56
Argentina, în semifinalele CM 2022 după ce a trecut de Olanda la penalty-uri! Messi, tot mai aproape de marele trofeu!
TVR LIVE Olanda - Argentina ONLINE STREAM VIDEO în sferturile de finală ale CM 2022

TVR LIVE Olanda – Argentina ONLINE STREAM VIDEO. Olanda, de trei ori finalistă, şi Argentina, de două ori campioană mondială, se întâlnesc în cel de-al doilea meci din sferturile de finală ale Campionatului Mondial din 2022. Olanda a trecut de SUA în optimile de finală, scor 3-1, iar Argentina, de Australia, scor 2-1.

Cum s-a executat la penalty-uri:

Lautaro duce Argentina în semifinale! Gol şi 4-3!

Gol Luuk de Jong. 3-3.

Enzo Fernandez șutează pe lângă poartă! Țările de Jos rămân în viață.

Montiel face 3-1, iar imediat după transformă și Koopmeiners.

Primul penalty transformat de olandezi. Înscrie Koopmeiners.

Argentina are 2-0! Transformă și Leandro Paredes.

Senzațional! Emiliano Martinez apără și la Berghuis.

Messi transformă fără emoții!

Emiliano Martinez apără la execuția lui Van Dijk!

 

Olanda – Argentina 2-2! A marcat Weghorst, în min. 90+11!

Olanda – Argentina 1-2! A marcat Weghorst, în min. 83!

Olanda – Argentina 0-2! A marcat Messi, în min. 73, din penalty!

Olanda – Argentina 0-1! A marcat Molina, în min. 35!

Olanda – Argentina, echipe de start:

OLANDA (3-4-1-2): Noppert – Timber, Van Dijk, Ake – Dumfries, De Roon, F. De Jong, Blind – Depay – Gakpo, Bergwijn
Rezerve: Bijlow, Pasveer – Berghuis, L. de Jong, M. de Ligt, S. de Vrij, Frimpong, Janssen, Klaassen, Koopmeiners, Lang, Malacia, Simons, Taylor, Weghorst
Selecționer: Louis van Gaal

ARGENTINA (3-5-2): E. Martinez – Romero, Otamendi, Li. Martinez – Molina, De Paul, E. Fernandez, Mac Allister, Acuna – Messi, J. Alvarez
Rezerve: Armani, Rulli – Almada, A. Correa, Di Maria, Dybala, Foyth, La. Martinez, Montiel, Palacios, Papu Gomez, Paredes, Pezzella, G. Rodriguez, Tagliafico
Selecționer: Lionel Scaloni

Lusail Stadium, Al Daayen. Arbitru: Antonio Mateu Lahoz (Spania).

Citeşte şi: Şoc la Mondial: Brazilia, eliminată de Croaţia la penalty-uri! Golul lui Neymar, anulat de Petkovic cu trei minute înainte de finalul prelungirilor!

„Avem o revanșă de luat împotriva Argentinei, după ce s-a întâmplat acum două Mondiale (n.r. – batavii au fost eliminați la penalty-uri de sud-americani, în semifinalele CM 2014)”, a declarat Louis van Gaal, selecționerul Olandei. „Van Gaal e o legendă, e o onoare să jucăm împotriva lui. Toată lumea știe ce a obținut în fotbal, ca antrenor. Acestea sunt bucuriile pe care ți le oferă fotbalul”, a replicat Lionel Scaloni, selecționerul Argentinei.

Drumul spre „sferturi”

Selecționata Olandei s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar după ce a încheiat în Grupa A pe locul întâi, cu 7 puncte, la unul în fața Senegalului, la trei distanță de Ecuador și la 7 de Qatar. În optimile de finală, „Portocala Mecanică” a învins SUA, scor 2-1. De partea cealaltă, Argentina a terminat pe primul loc în Grupa C, cu șase puncte, la două distanță de Polonia și Mexic și la trei în fața Arabiei Saudite. În optimi, selecționata „Pumelor” a trecut cu mici emoții de Australia, scor 2-1.