Şoc la Mondial: Brazilia, eliminată de Croaţia la penalty-uri! Golul lui Neymar, anulat de Petkovic cu trei minute înainte de finalul prelungirilor!

Croația este prima semifinalistă de la Campionatul Mondial din Qatar, după 4-2 la loviturile de departajare cu Brazilia. Scorul după cele 120 de minute de joc fusese 1-1.

09 dec. 2022, 19:47
Şoc la Mondial: Brazilia, eliminată de Croaţia la penalty-uri! Golul lui Neymar, anulat de Petkovic cu trei minute înainte de finalul prelungirilor!

Şoc la Mondial: Brazilia, eliminată de Croaţia la penalty-uri! Neymar a combinat mai întâi cu Rodrygo, apoi cu Paqueta, l-a driblat pe Livakovic și a înscris sub bară! Descătușare pentru sud-americani, care au declanșat samba pe teren. În prima parte din a doua repriză a prelungirilor, croații au alergat în gol după egalare. Însă la capătul unei faze legate superb, în minutul 117, a venit golul izbăvitor!

Cum s-a executat la penalty-uri:

Marquinhos a ratat penalty-ul decisiv, a trimis în bară!
Orsic transformă perfect, în plasa laterală, 4-2!
Pedro punctează, 3-2!
Luka Modric înscrie! 3-1 pentru Croația.
2-1, Casemiro șutează impecabil!
2-0 pentru croați! Lovro Majer transformă pe centrul porții.
Rodrygo RATEAZĂ! Livakovic apără!
1-0 pentru Croația, execuție sigură, sub transversală, a lui Vlasic.

Croaţia – Brazilia 1-1! A marcat Petkovic, în minutul 117, după o pasă a lui Orsic!

Croaţia – Brazilia 0-1! A marcat Neymar, în minutul 105+1, după o combinaţie devastatoare cu Paqueta!

Croația – Brazilia, echipe de start:

CROAȚIA (4-1-2-3): Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa – Brozovic – Kovacic, Modric – Pasalic, Kramaric, Perisic
Rezerve: Grbic, Ivusic – Barisic, Budimir, Erlic, Jakic, Livaja, Majer, Orsic, Petkovic, Stanisic, Sucic, Sutalo, Vida, Vlasic
Selecționer: Zlatko Dalić

BRAZILIA (4-1-2-3): Alisson – Militao, Marquinhos, T. Silva, Danilo – Casemiro – Paqueta, Neymar – Raphinha, Richarlison, Vinicius Junior
Rezerve: Ederson, Weverton – Alex Sandro, Bremer, Antony, Bruno Guimaraes, Dani Alves, Everton Ribeiro, Fabinho, Fred, Martinelli, Pedro, Rodrygo
Selecționer: Tite

Stadion: Education City, Doha. Arbitru: Michael Oliver (Anglia).

Brazilia și Croația s-au întâlnit de patru ori, două partide fiind amicale și alte două la turneele finale de Cupă Mondială. „Selecao” s-a impus de trei ori, inclusiv în ambele meciuri oficiale, iar o partidă s-a terminat la egalitate. Ultima confruntare a avut la Liverpool, în 2018, mulți dintre componenții celor două echipe rezistând până la confruntarea din 2022.

TVR LIVE VIDEO CROAŢIA – BRAZILIA ONLINE STREAMING. Brazilia, învinsă de Iugoslavia cu 8-4, în 1934!

Istoria confruntărilor dintre cele două reprezentative este specială, pentru că Croația a făcut parte din Republica Socialistă Federativă Iugoslavia, între 1943 și 1992, iar jucătorii croați au fost esențiali în transformarea acestei naționale într-o forță mondială. În confruntările dintre Brazilia și Iugoslavia, cu Croația în componență, sud-americanii s-au impus de cinci ori, europenii de două ori și șase meciuri s-au terminat la egalitate.

În meciurile oficiale, iugoslavii au învins la CM 1930 (2-1) și au înregistrat remize la CM 1954 (1-1) și CM 1974 (0-0), iar cea mai mare victorie a slavilor a fost un 8-4, într-un meci amical din iunie 1934. De altfel, deși cele mai grele înfrângeri din istoria naționalei Braziliei sunt considerate 0-6 cu Uruguay (18 septembrie 1920) și 1-7 cu Germania (8 iulie 2014), meciul din 1934 reprezintă eșecul cu cele mai multe goluri primite.

Brazilia e favorită! Are încredere, calitate, entuziasm și îl are și pe Neymar. Cred că le putem face față totuși. Nu vrem să le lăsăm multe spații, șansele nu sunt 50-50, dar nici noi nu am ajuns aici fără să merităm
Zlatko Dalic, selecționer Croația 

Croația are jucători puternici. Nu mai trebuie spus nimic despre Modric, Brozovic, Persic, Kovacic, toți sunt jucători pe care îi știu bine. Sunt puternici și obișnuiți cu meciurile tari. Va fi greu și trebuie să ne pregătim foarte bine
Danilo, fundaș dreapta Brazilia

Programul rămas în Qatar

SFERTURI
Vineri 9 decembrie
• Meciul 58: Croaţia – Brazilia (Education City Stadium – Doha, 17:00)
• Meciul 57: Olanda – Argentina (Lusail Stadium – Al Daayen, 21:00)
Sâmbătă 10 decembrie
• Meciul 60: Maroc – Portugalia (Al Thumama Stadium – Doha, 17:00)
• Meciul 59: Anglia – Franţa (Al Bayt Stadium – Al Khor, 21:00)

Brazilia și Croația, calificate în sferturile Cupei Mondiale. Sud-americanii s-au distrat pe cinste, vicecampioana mondială a avut mari emoții

SEMIFINALE
Marţi 13 decembrie
• Meciul 61: câştigătoarea meciului 57 – câştigătoarea meciului 58 (Lusail Stadium – Al Daayen, 21:00)
Miercuri 14 decembrie
• Meciul 62: câştigătoarea meciului 59 – câştigătoarea meciului 60 (Al Bayt Stadium – Al Khor, 21:00)

FINALA MICĂ
Sâmbătă 17 decembrie
• Meciul 63: învinsă meci 61 – învinsă meci 62 (Khalifa International Stadium – Ar-Rayyan, 17:00)

FINALA
Duminică 18 decembrie
• Meciul 64: câştigătoarea meciului 61 – câştigătoarea 62 (Lusail – Al Daayen, 17:00)

TVR LIVE VIDEO CROAŢIA – BRAZILIA ONLINE STREAMING: Puţini vizitatori la CM 2022

Qatarul a primit puţin peste 765.000 de vizitatori în primele două săptămâni ale Cupei Mondiale, potrivit unui raport al organizatorilor obţinut de Reuters, fiind sub aşteptările ţării pentru un aflux de 1,2 milioane în timpul evenimentului de o lună.

Spectacol total la Mondial! Spania, eliminată de Maroc. Portugalia a spulberat Elveția, cu Ronaldo pe bancă. Înlocuitorul lui CR7, omul meciului. Cum arată sferturile de la CM 2022
O creştere uriaşă a vizitatorilor în această etapă este puţin probabilă, doar opt echipe rămânând la Doha şi opt meciuri rămase din cele 64 din turneul care a început la 20 noiembrie.

Organizatorii au identificat anterior ca perioada de vârf pentru vizitatorii internaţionali să fie 24-28 noiembrie în timpul fazei aglomerate a grupelor, când  s-au jucat patru meciuri pe zi.

Raportul din 7 decembrie a fost întocmit de Comitetul Suprem pentru Predare şi Moştenire (SC), care organizează turneul şi arată că primele 17 zile ale Cupei Mondiale au avut 765.859 de vizitatori internaţionali, dintre care mai mult de jumătate au plecat acum.

Raportul a înregistrat 1,33 milioane de deţinători de bilete la meciuri şi 3,09 milioane de bilete vândute pe cele opt stadioane din Qatar pentru turneul care se încheie pe 18 decembrie.

 

Un oficial din Qatar, care nu a dorit să fie numit, a confirmat cifrele. SC nu a răspuns solicitărilor de comentarii ale Reuters.

Turneul din Qatar, primul care se desfăşoară în Orientul Mijlociu, este considerat unul dintre cele mai scumpe în ceea ce priveşte biletele dar şi cazările.

„Având că mai este mai mult de o săptămână de competiţie, a început să sosească un val de noi vizitatori din naţiunile care au ajuns în sferturile de finală”, a declarat oficialul din Qatar pentru Reuters.

Se aşteaptă ca mai mulţi vizitatori să vină în Qatar pentru meciuri considerate interesante şi după ce ţara a ridicat restricţiile de intrare pentru cetăţenii şi rezidenţii din alte state din Golf.

Prezenţa cumulată pe stadioane la primele 52 de meciuri a fost de 2,65 milioane, se arată în document.

Anterior, FIFA a anunţat că prezenţa pe stadioane din Qatar a depăşit prezenţa pe stadioane în perioada corespunzătoare la Cupa Mondială din 2018 din Rusia.

Marţi, sute de fani marocani au zburat în Qatar cu zboruri speciale aranjate înainte de victoria echipei lor asupra Spaniei. Este de aşteptat ca zboruri similare să fie organizate pentru a permite fanilor din străinătate să sosească pentru a-şi urmări echipele din sferturi.

Vizitatorii din Qatar trebuie să obţină un card de identificare Hayya înainte de călătorie, deoarece acesta funcţionează ca o viză de intrare obligatorie în perioada turneului. Marţi, Qatar a renunţat la această cerinţă pentru ţările Consiliului de Cooperare din Golf.