ANGLIA – FRANŢA 1-2. Cocoşii galici câştigă confruntarea coloşilor la CM 2022 şi va juca semifinală cu Maroc

Franța a reușit să elimine Anglia în sferturile Cupei Mondiale de Fotbal din Qatar, după o victorie cu 2-1. Pe final de meci, Harry Kane a ratat un penalty.

10 dec. 2022, 20:50
ANGLIA – FRANŢA 1-2. Cocoşii galici câştigă confruntarea coloşilor la CM 2022 şi va juca semifinală cu Maroc

ANGLIA – FRANŢA 1-2. Harry Maguire, cu o gafă la golul al doilea al francezilor, și Harry Kane, cu un penalti ratat la scorul de 2-1 pentru francezi, au refuzat Angliei șansa accederii în semifinale.

Franţa a deschis scorul în minutul 17, când Griezmann i-a pus mingea lui Tchouameni şi acesta a înscris. Englezii au egalat în minutul 54, la un penalti dat de arbitrul brazilian Sampaio pentru un fault al lui Tchouameni la Saka. Kane a transformat înscriind al 53-lea său gol pentru naţionala Albionului. Anglia a avut o bară, prin Maguire, în minutul 70, dar cei care au înscris au fost francezii. Pickford a scos mai întâi cu un reflex senzaţional şutul lui Giroud, iar din cornerul care a urmat acelaşi Giroud a înscris şi el golul său cu numărul 53 pentru naţionala Franţei. Anglia a avut şansa egalării la un fault în careu făcut de Theo Hernandez asupra lui Mount, abia intrat. Arbitrul a consultat VAR şi a acordat penalti, ratat însă de Kane, care a tras prost.

Franţa s-a calificat în semifinale, unde va întâlni Maroc. În cealaltă semifinală se vor înfrunta Argentina şi Croaţia.

ANGLIA – FRANŢA 1-2

Min.82, penalty Anglia, Harry Kane trage peste poartă, cu zece minute înainte de finalul timpului regulamentarMin. 77: GOOL Giroud, Franţa preia conducerea cu 2-1Min. 53: GOOOL Anglia, 1-1, Harry Kane egalează din penaltyMin. 17: GOOOL Franţa, Tchouameni deschide scorul cu un şut plasat din afara careului mare.Echipele de startAnglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw – Rice – Henderson, Bellingham – Saka, Kane, FodenRezerve: Alexander Arnold, Coady, Dier, Gallagher, Grealish, Maddison, Mount, Phillips, Pope, Ramsdale, Rashford, Sterling, Trippier, WilsonSelecționer: Gareth SouthgateFranța: Lloris – Kounde, Varane, Upamecano, Theo Hernandez – Tchouameni, Rabiot – Dembele, Griezmann, Mbappe – GiroudRezerve: Areola, Camavinga, Coman, Disasi, Fofana, Guendouzi, Kolo Muani, Konate, Mandanda, Pavard, Saliba, Thuram, VeretoutSelecționer: Didier Deschamps

Campioana mondială, Franţa, a reuşit să-şi respecte statutul de favorită, poate mai puţin în meciul cu Tunisia, pe care l-a pierdut, scor 0-1.

La cinci dintre ultimele şapte ediţii ale Campionatului Mondial, francezii au ajuns până în sferturi de finală, astfel că prezenţa lor în această fază a competiţiei nu reprezintă ceva special. Mai ales că acum patru ani Griezmann, Pogba şi ceilalţi „albaştri” au ridicat trofeul suprem deasupra capului.

Anglia nu a avut probleme în grupă, pe care a câştigat-o fără să forţeze (6-2 cu Iran, 0-0 cu SUA şi 3-0 cu Ţara Galilor), pentru ca în „optimi” să treacă la fel de lejer de Senegal, scor 3-0.

„The Three Lions” merg excelent la această Cupă Mondială şi, în ciuda problemelor din defensivă, selecţionerul Gareth Southgate este încrezător în cucerirea primului trofeu internaţional de după 1966, an în care Anglia s-a încoronat, pe teren propriu, campioană mondială.

Totodată, Anglia speră să depăşească performanţele de la ultimele două turnee finale, la care a jucat o finală (1-1 şi 2-3 la penalty-uri cu Italia la Euro 2020) şi un meci pentru locul 3 (0-2 cu Belgia la CM 2018).

TVR LIVE VIDEO ANGLIA – FRANŢA ONLINE STREAMING. Echipe probabile la Anglia-Franţa, la CM Qatar 2022

Anglia

: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw – Bellingham, Rice, Henderson – Saka, Kane, Foden.
Antrenor: Gareth Southgate

Franța: Lloris – Kounde, Varane, Upamecano, T. Hernandez – Tchouameni, Rabiot – Dembele, Griezmann, Mbappe – Giroud
Antrenor: Didier Deschamps

Un duel între atacanţii Giroud şi Kane, adică între oamenii pentru care acest turneu final va rămâne ca punct de referinţă în propriul CV, indiferent ce se va întâmpla în continuare.

Doliu la Cupa Mondială din Qatar. Jurnalistul a murit fulgerător, s-a prăbuşit în zona presei şi nu a mai putut fi salvat
Fiecare dintre ei a ajuns la câte 52 de goluri. Astfel, Giroud a reuşit să-l depăşească pe Thiery Henry cu un gol în fruntea clasamentului golgheterilor naţionalei Franţei.

Iar Harry Kane l-a egalat pe Lineker la golurile marcate la turneele finale, 10, şi se află la o singură reuşită de recordul lui Wayne Rooney.

Când se vor disputa semifinalele CM Qatar 2022

Marţi 13 decembrieArgentina – Croația (Lusail Stadium – Al Daayen, 21:00)Miercuri 14 decembrieAnglia / Franța – Maroc/ Portugalia (Al Bayt Stadium – Al Khor, 21:00)Şoc la Mondial: Brazilia, eliminată de Croaţia la penalty-uri! Golul lui Neymar, anulat de Petkovic cu trei minute înainte de finalul prelungirilor!

 

Anglia nu se numără printre marile marile favorite la câştigarea titlului mondial, dar reprezentativa pregătită de Gareth Southgate deţine cel mai valoros lot de la Cupa Mondială, cel mai bine evaluat fotbalist fiind Jude Bellingham, care la doar 19 ani valorează 202 milioane de euro.

Franţa a câşigat o grupă din care au mai făcut parte Australia (4-1), Danemarca (2-1) şi Tunisia (0-1), pentru ca în optimile de finală să treacă de Polonia, scor 3-1.

Naţionala „cocoşului galic” va juca pentru a treia oară consecutiv în „sferturile” unei Cupe Mondiale, după ce a atins această fază şi în Brazilia 2014 şi în Rusia 2018.

TVR LIVE VIDEO ANGLIA – FRANŢA ONLINE STREAMING: Toţi ochii pe Mbappe

Cu cinci goluri marcate până acum, Kylian Mbappe este cel mai bun marcator al turneului final din Qatar, ajungând la un total de nouă goluri marcate la Campionatele Mondiale, la nici 24 de ani.

Starul lui Paris Saint Germain este mare favorit să devină golgheterul competiţiei, iar forma sa le dă speranţe fanilor din Hexagon că Franţa şi-ar putea apăra titlul mondial cucerit în 2018 (4-2 în finala cu Croaţia).

Ultimul meci direct dintre cele două echipe a fost un amical în 2017, în care Franţa s-a impus în faţa Angliei, scor 3-2, iar ultima partidă oficială s-a disputat la Euro 2012, în faza grupelor, când s-a terminat 1-1.

Câştigătoarea meciului Anglia – Franţa va juca în semifinale cu învingătoarea din partida Maroc – Portugalia, programată, sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 17:00, pe Al Thumama Stadium din Doha.

Arsene Wenger: „Meciul dintre Anglia și Franța este finala timpurie a acestei competiții”

„Naționala Franței este una care, din punct de vedere fizic, este peste celelalte echipe prezente la Campionatul Mondial din Qatar. Singura echipă care i-ar face față la acest capitol ar fi Anglia.

Mijlocașii englezilor, în special Jude Bellingham, se pot descurca foarte bine. De aceea, consider că Anglia este echipa care îi poate pune Franței cele mai multe probleme. Meciul dintre Anglia și Franța este finala timpurie a acestei competiții”, a spus Arsene Wenger pentru cotidianul francez L’Equipe, citat de englezii de la Daily Mirror.