TVR se pregăteşte de concedieri colective

Reprezentanţii administraţiei TVR au informat membrii Adunării Generale a Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor din Televiziunea Română (SPUSTV) că, în urma procesului de restructurare, vor recurge la concedieri colective, iar prevederile actualului Contract Colectiv de Muncă vor fi respectate.

RomaniaTV.net
23 aug. 2012, 15:23
TVR se pregăteşte de concedieri colective

Potrivit unui comunicat, reprezentanţii conducerii TVR au dat curs invitaţiei lansate de Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor din SRTv (SPUSTV) de a participa la Adunarea Generală extraordinară de joi, unde au susţinut necesitatea luării unor măsuri urgente pentru redresarea economică a televiziunii publice. La discuţii a participat şi Ion Popescu, preşedintele Confederaţiei Sindicale Meridian.

Lui Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al TVR, i s-a alăturat Cristian Zgabercea, raportor principal al grupului de lucru desemnat să elaboreze programul de redresare economică a TVR. Acesta a răspuns la întrebările privind Raportul realizat în vederea elaborării Programului de redresare economică a TVR.

În cadrul Adunării Generale, reprezentanţii conducerii televiziunii publice i-au informat pe angajaţii prezenţi la discuţii despre situaţia financiară a televiziunii publice, precum şi despre unele aspecte privind măsurile legate de reorganizarea TVR, având ca obiective performanţa şi eficienţa.

Reprezentanţii administraţiei TVR au informat membrii Adunării Generale a SPUSTv că, în urma procesului de restructurare, vor recurge la concedieri colective. De asemenea, Claudiu Săftoiu a declarat că nu vor fi afectate drepturile salariaţilor stipulate în actualul Contract Colectiv de Muncă.

Claudiu Săftoiu şi reprezentanţii SPUSTV au convenit ca întregul proces de restructurare să fie unul transparent, iar criteriile în baza cărora se vor opera concedierile să fie pe bază de competenţe şi rezultate.

Totodată, Claudiu Săftoiu a arătat că scopul Programului de redresare al TVR este de a salva televiziunea publică, aflată în acest moment într-o situaţie critică. „Alternativa pentru ca TVR să nu devină instituţie bugetară sau, mai rău, să nu intre în insolvenţă este doar redresarea financiară, recredibilizarea televiziunii şi realizarea unor investiţii”, se mai spune în comunicatul TVR.

Potrivit aceleiaşi surse, reprezentanţii conducerii TVR s-au declarat satisfăcuţi de deschiderea manifestată de partenerii sociali şi îşi propun îmbunătăţirea relaţiei cu sindicatul reprezentativ din TVR.