TVR vrea să ofere peste 65.000 de euro unei firme de curăţenie, pentru două luni de prestare a acestui serviciu DOCUMENT

TVR vrea să dea peste 65.000 de euro unei firme, pentru două luni de curățenie în instituție. Televiziunea publică a făcut o procedură simplificată de achiziție prin care acordă unei firme de curățenie această sumă, arată un document făcut public de sindicatul MediaSind. 

04 feb. 2021, 15:50
TVR vrea să ofere peste 65.000 de euro unei firme de curăţenie, pentru două luni de prestare a acestui serviciu DOCUMENT

TVR oferă 65.000 de euro unei firme de curăţenie. Suma a fost deja aprobată de directorul general Doina Gradea și de membrii Comitetului Director, menționează sindicaliștii, potrivit paginademedia.ro. Pe 5 februarie 2021, are loc votul electronic, în regim de urgență, din partea membrilor Consiliului de Administrație.

Consultarea şi aprobarea Consiliului de Administraţie sunt necesare în cazul în care suma este mai mare de 50.000 de euro. Acesta poate respinge, însă, afacerea.

TVR oferă 65.000 de euro unei firme de curăţenie. Sorin Ilieşiu, membru CA, cere explicaţii

De altfel, Sorin Ilieșiu (membru CA din partea PSD) a reacționat pe acest subiect și cere explicații Doinei Gradea cu privire la contract. Acesta a ridicat următoarele probleme:

  • Cu 66.500 euro se pot cumpăra consumabile pentru curățenia în cadrul SRTv, inclusiv în studiourile teritoriale, pentru cel puțin 200 de ani, nu doar pt două luni, precum în oferta S.C. CRIBO CLEAN SERVICES S.R.L;
  • Nu e mai ieftin să cumpărăm aspiratoare de praf performante pe care TVR să le poată folosi cel puțin 10 ani? Aspiratoarele de praf existente nu pot fi reparate dacă s-au defectat? Nu e mai ieftin să cumpărăm detergenți, hârtie igienică, săpun lichid, dezinfectanți, consumabile pentru mopuri etc etc, iar curățenia să o facă femeile de serviciu angajate cu carte de muncă la TVR?
  • Bugetul de 66.500 Euro pt 2 luni de curățenie se referă și la studiourile teritoriale? S.C. CRIBO CLEAN SERVICES S.R.L. are filiale în toate orașele unde SRTv are studiouri teritoriale?

TVR oferă 65.000 de euro unei firme de curăţenie

Potrivit MediaSind, președintele Comisiei de evaluare a ofertelor a fost Gheorghe Pereș, acuzat de conflict de interese în trecut. Despre acesta sindicatul spunea, în vara lui 2020, că este fost angajat al unei firmei cu care instituția publică a avut, în urmă cu trei ani, contracte de un sfert de milion de euro, mai scrie paginademedia.ro

Citeste si Cu ce se ocupă Mircea Radu după demisia de la TVR. Prezentatorul a plecat în Italia