Twitter: Papa Francisc a depăşit pragul de 13 milioane de „followers”

Papa Francisc a depăşit miercuri dimineaţa pe contul său de Twitter, @Pontifex, pragul de 13 milioane de 'followers'' în nouă limbi, inclusiv araba şi latina, a indicat miercuri site-ul specializat privind Biserica Il Sismografo, relatează AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
16 apr. 2014, 12:38
Twitter: Papa Francisc a depăşit pragul de 13 milioane de „followers”

Începând din ziua alegerii sale în Pontificat, pe 13 martie 2013, şi până astăzi, contul pontifical oficial, care a fost deschis de către Benedict al XVI-lea în decembrie 2012, a atras 10 milioane de persoane. Tweet-urile, cu o tonalitate foarte spirituală şi centrate pe mesajul Evangheliei, sunt deseori retransmise.

Printre cei 13 milioane de abonaţi, recordul este atins de către hispanofoni, care sunt în număr de 5,4 milioane ce îl urmăresc pe Papa Francisc, primul papă din America Latină. După ei se situează anglofonii (3,9 milioane), apoi italienii (1,6 milioane) şi lusofonii (1,01 milioane), inclusiv din Brazilia, ţara cu cea mai mare populaţie catolică din lume.

Celelalte limbi ale tweet-urilor Papei Francisc sunt franceza, latina, germana, poloneza şi araba.

În ianuarie, în primul său mesaj pe tema comunicaţiilor sociale, Papa Francisc a făcut apel la catolici să fie ”cetăţeni constructivi ai informaticii” prin folosirea Internetului, pe care l-a calificat drept ”un dar al Domnului” pentru a permite ”o cultură autentică a întâlnirii”.

Papa Francisc a beneficiat de o popularitate foarte mare în rândul credincioşilor şi ateilor, inclusiv pe reţelele de socializare, fiind aprobate apropierea şi simplitatea sa. Nivelul popularităţii sale reaminteşte de cel a Papei Ioan Paul al II-lea, care va fi canonizat pe 27 aprilie.