„U” Cluj a lansat un documentar despre istoria clubului

Universitatea Cluj îşi asigură viitorul cu ajutorul trecutului. Gruparea ardeleană a lansat un documentar din vânzarea căruia va strânge bani pe care îi va direcţiona către grupele de copii şi juniori.

RomaniaTV.net
30 nov. 2011, 21:32
„U” Cluj a lansat un documentar despre istoria clubului

Un film documentar intitulat „Povestea «U»”, realizat de Televiziunea Naţională în colaborare cu Universitatea Cluj, a fost lansat miercuri, în cadrul unui eveniment la care au asistat mai multe foste glorii ale clubului ardelean şi care s-a desfăşurat la librăria „Cărtureşti” dintr-un centru comercial.

DVD-ul are 80 de minute şi cuprinde mai multe imagini de arhivă din istoria de 92 de ani a echipei clujene, care n-au mai fost difuzate până acum.

„Vorbim despre fotbal într-o librărie, iată însemnătatea unui club ca Universitatea. Una dintre greşelile pe care le putem face e să vorbim despre prezent fără să înţelegem trecutul, iar acest DVD oferă tuturor o bucată însemnată din ceea ce reprezintă Universitatea. Obligaţia noastră, a celor care conducem acum clubul, e să-l menţinem pe baza unor anumitor valori: profesionalismul, valoarea istorică, relaţia cu comunitatea şi legătura cu mediul universitar”, a declarat Călin Hinţea, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului.

DVD-ul va fi comercializat la magazinul oficial al clubului, dar şi în reţeaua librăriilor „Cărtureşti” şi va costa 30 de lei. Banii strânşi vor merge către grupele de copii şi juniori ale Universităţii.