UNIVERSITATEA CLUJ, din nou în finala Cupei României, după 50 de ani

Universitatea Cluj s-a calificat în finala Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Cluj Arena, după ce a învins-o pe rivala CFR Cluj cu scorul de 4-2, la loviturile de departajare (0-0 la finalul timpului regulamentar și al prelungirilor).

01 apr. 2015, 11:39
UNIVERSITATEA CLUJ, din nou în finala Cupei României, după 50 de ani

U CLUJ – CFR CLUJ 0-0 (4-2 după 11 metri). Universitatea Cluj, care terminase nedecis, 0-0, şi prima manşă a semifinalei Cupei României, pe terenul lui CFR Cluj, va juca prima sa finală a competiţiei după o pauză de 50 de ani.

Portarul slovac Robert Veselovsky a fost eroul „şepcilor roşii”, el apărând două dintre loviturile de la 11 metri, executate de Larie și Petrucci. Cristocea a transformat penalty-ul decisiv, după ce pentru „U” au mai marcat Ciupe, Lungu și Castillion, iar pentru CFR au înscris Dore şi Ceanturia.

Universitatea a câştigat o singură dată trofeul, în 1965, când a învins în finală pe Dinamo Piteşti cu scorul de 2-1. „U” a mai jucat două finale, fiind învinsă de Ripensia Timișoara în 1934 (0-5) şi de CSCA București în 1949 (1-2).

În finala din acest an, programată pe 31 mai, Universitatea va înfrunta câştigătoarea dintre Steaua şi Petrolul, care vor juca joi manşa a doua a semifinalei, după ce în tur au încheiat 1-1, la Ploieşti.