„U” Cluj sprijină Fundaţia „Mihai Neşu” şi ar putea juca un amical caritabil cu Utrecht

Proiectul lui Mihai Neşu privind organizarea unui meci caritabil pentru persoanele paralizate începe să prindă contur. Clubul Universitatea Cluj a fost deja contactat în vederea unui amical cu FC Utrecht, însă se caută o dată care să convină ambelor echipe.

RomaniaTV.net
25 nov. 2011, 10:11
„U” Cluj sprijină Fundaţia „Mihai Neşu” şi ar putea juca un amical caritabil cu Utrecht

„U” Cluj ar putea disputa un meci amical cu scop caritabil în compania formaţiei olandeze FC Utrecht. Este vorba despre iniţiativa lui Mihai Neşu de a organiza, prin fundaţia ce-i poartă numele, strângeri de fonduri pentru ajutorarea persoanelor cu handicap.

Potrivit directorului sportiv al clujenilor, Felix Grigore, conducerea grupării ardelene a fost contactată deja de tatăl lui Mihai, Mircea Neşu. „Ne-a întrebat dacă am fi de acord cu un astfel de joc. Normal că răspunsul nostru a fost afirmativ, dar există o problemă pentru prima parte a lui 2012. Nu mai sunt meciuri ale echipei naţionale care să ducă la întreruperea campionatului, aşa că va trebui să vedem cum găsim o dată care să le convină şi olandezilor”, a spus Grigore, citat de GSP.

Mihai Neşu a fost externat la mijlocul săptămânii din clinica de recuperare în care se afla de câteva luni. El a rămas paralizat în urma unui accident produs pe 10 mai la antrenamentul lui Utrecht, când, în urma unei ciocniri cu coechipierul său Alje Schut, a suferit o fractură la coloana vertebrală, în zona cervicală. El a fost operat, iar în ultimele luni a înregistrat uşoare progrese, reuşind să-şi mişte capul şi să-şi controleze parţial mâna dreaptă. Tânărul de 28 de ani vrea ca prin Fundaţia „Mihai Neşu” să ajute persoanele cu handicap din România pentru a beneficia de aceleaşi condiţii de recuperare de care el s-a bucurat în Olanda.