U Mobitelco Cluj, a treia înfrângere în FIBA Eurochallenge

Campioana României la baschet masculin "U" Mobitelco BT Cluj a fost învinsă, marţi, în deplasare, de formaţia franceză Elan Chalon, scor 83-74 (39-26), în cea de-a patra partidă din grupa E a FIBA Eurochallenge.

RomaniaTV.net
30 nov. 2011, 06:48
U Mobitelco Cluj, a treia înfrângere în FIBA Eurochallenge

„U” a avut o evoluţie oscilantă în primul sfert, fiind condusă cu 9-0 şi apoi revenind la 16-12, dar fără a avea forţa de a egala adversara, 24-15, după primele 10 minute. Sfertul secund nu a adus mai mult noroc şi nici inspiraţie ardelenilor, care erau conduşi în minutul 15, cu 32-19. Zoran Krstanovici a reuşit să reducă din diferenţă înaintea pauzei mari, 36-26, pentru ca după 20 de minute, tabela să arate 39-26.

Francezii au continuat să domine disputa şi în sfertul al treilea, 50-30 (min. 23), obligându-l pe antrenorul Marcel Ţenter să ia time-out. Un minut mai târziu, gazdele se detaşaseră la 55-30, iar din acel moment, soarta meciului a părut parafată. Clujenii au reuşit să recupereze spectaculos, 70-63 şi 76-70, dar timpul nu le-a fost aliat, nereuşind să producă surpriza pe terenul celor de la Elan Chalon. Cu doar trei jucători în formă, Krstanovici, Dykes şi Lawrence, campioana României a plătit tribut jocului slab din primele trei sferturi, recunoscându-se învinsă pentru a treia oară în actuala campanie europeană.

În celălalt meci din grupă, tot marţi, Antwerp Giants a învins pe teren propriu echipa rusă Enisey Krasnoyarsk, cu scorul 73-69.

În primele trei partide din grupa E, campioana României a obţinut două înfrângeri, 81-85 cu Elan Chalon şi 63-87 cu Antwerp Giants, dar şi un succes, în deplasare, cu ruşii de la Enisey Krasnoyarsk, scor 81-73.

După patru meciuri, „U” Mobitelco are 5 puncte, la fel ca Enisey, în timp ce ocupantele primelor două locuri sunt Antwerp Giants şi Elan Chalon, cu câte 7.

Pentru clujeni urmează un derby în Divizia A, cu Gaz Metan Mediaş, pe teren propriu, sâmbătă, dar şi partida din grupa E a FIBA Eurochallenge, tot acasă, cu belgienii de la Antwerp Giants, în 6 decembrie. Ultimul meci din faza grupelor pentru „U” Mobitelco va avea loc, tot la Cluj, cu Enisey, în 13 decembrie.

Primele două clasate din fiecare din cele opt grupe se vor califica în optimile de finală. În această fază se vor forma patru grupe a câte patru echipe, iar primele două clasate vor obţine calificarea în sferturi, care se vor juca în sistem eliminatoriu. Câştigătoarele se vor califica în Final Four, care se va derula în sistemul semifinale, finală mică şi finala mare.

Cea mai bună performanţă a echipei clujene în această competiţie a fost calificarea în sferturile de finală, în 2007.