„Uber Melc”, reacţia Uber faţă de ordonanţa pregătită de Guvern. Curse de 10 ori mai scumpe şi timp de aşteptare de zeci de minute!

Uber lansează în România "Uber Melc", inițiativă care vine într-un moment în care Guvernul ia în considerare impunerea unor noi constrângeri pentru șoferii companiilor de ridesharing, în urma presiunii exercitate de taximetriști. o Astfel de cursă ar fi de 10 ori mai scumpă, iar timpul de aşteptare ar atinge zeci de minute sau chiar ore!

18 mart. 2024, 14:39
„Uber Melc”, reacţia Uber faţă de ordonanţa pregătită de Guvern. Curse de 10 ori mai scumpe şi timp de aşteptare de zeci de minute!

„Uber Melc”, reacţia Uber faţă de ordonanţa pregătită de Guvern. „Uber Melc” este disponibil în aplicație, oferind utilizatorilor o perspectivă asupra modului în care mobilitatea urbană ar arăta fără ridesharing: un număr limitat de vehicule disponibile, timpi de așteptare mai mari și costuri semnificativ mai ridicate pentru consumatori. Această inițiativă vine în contextul în care Guvernul pregătește modificări legislative care ar afecta serviciile de ridesharing, inclusiv eliminarea mașinilor închiriate și în comodat, restricționarea transportului la nivelul județului de înmatriculare și creșterea taxelor. Acest lucru ar putea determina mulți șoferi part-time să renunțe la activitatea lor.

Citeşte şi: Protest spontan al taximetriştilor în Bucureşti. Cer fiscalizarea Bolt şi Uber. Negocieri la Guvern

Practic, 90% dintre șoferi vor fi incapabili să utilizeze platforma, iar o cursă care în mod normal costă 20 de lei va ajunge la preţuri de peste 200 de lei!

„Uber lansează Uber Melc, produsul fiind disponibil în aplicație începând de astăzi și până la data de 19 martie. Acesta va ilustra modul în care aplicația va funcționa cu aproximativ 90% mai puțini șoferi și costuri ridicate pentru consumatori”, transmite Uber.

Reacşia vine după ce Ministerul Transporturilor a publicat un amendament la OUG 49/2019, care reglementează serviciul Uber din 2020. Propunerea de a schimba această ordonanță afectează peste 90% din vehiculele disponibile în prezent pe platformă, potrivit numerelor înregistrate de ARR (Autoritatea Rutieră Română). În consecință, compania de ridesharing spune că disponibilitatea serviciilor va fi redusă drastic, iar clienții nu vor mai avea cum să folosească aplicația Uber așa cum au fost obișnuiți din momentul în care s-a lansat în România, în urmă cu 9 ani.

„Prin Uber Melc vrem să ilustrăm cum va arăta peisajul mobilității urbane dacă noile propuneri pentru OUG 49/2019 vor fi implementate. În timp ce zeci de mii de șoferi vor fi afectați de schimbări, pasagerii vor avea timpi de așteptare foarte mari, dar și creșteri semnificative de costuri pentru călătoriile lor, acestea fiind două schimbări majore care vor influența înlăturarea unui serviciu esențial pentru mulți dintre ei. Cei care utilizează Uber pentru a preîntâmpina lipsa locurilor de parcare, care își trimit copiii la grădiniță alături de bunici, care merg la birou sau pur și simplu au de rezolvat ceva în oraș nu vor mai putea folosi un serviciu pe care l-au accesat de aproape un deceniu, la simpla apăsare a unui buton. Invităm utilizatorii să încerce Uber Melc pentru a înțelege impactul pe care îl pot avea noile propuneri, întrucât aceasta poate deveni singura variantă pentru transportul alternativ în România”, a transmis Ana Maria Borlovan, Head of Driver Operations la Uber pentru Europa Centrală și de Est.