Uber obligă şoferii şi pasagerii să poarte măşti de protecţie

Uber a decis, în contextul pandemiei de coronavirus, să impună purtarea măştilor de protecţie în maşinile înscrise în cadrul serviciului şi va folosi tehnologia pentru a se asigura că noile reguli sunt respectate.

RomaniaTV.net
04 mai 2020, 09:18
Uber obligă şoferii şi pasagerii să poarte măşti de protecţie

Purtarea măștilor de protecție va fi obligatorie pentru cursele Uber, atât pentru șoferi, cât și pentru pasageri, a confirmat Uber pentru CNN Business, potrivit News.ro. 

Uber va începe să impună noua regulă în Statele Unite, urmând ca situația din fiecare țară să fie evaluată şi măsura extinsă în funcţie de necesitate. 

Citeşte şi: Avertismentul medicilor de la „Matei Balş”: Testele de coronavirus vândute pe internet pot da rezultate FALSE

Compania de ridesharing va dezvolta o tehnologie prin care va putea verifica dacă noua regulă este respectată, iar șoferii și clienții poartă într-adevăr mască de protecție.

Însă oficialii Uber nu au dat detalii despre felul în care va funcționa această tehnologie și ce implicații va avea asupra intimității persoanelor. Cert este că, recunoașterea facială, care a dovedit până acum că nu este pregătită pentru a fi folosită fără supraveghere, creând multe confuzii, are o problemă în plus din cauza măștilor de protecție, care reduce numărul elementelor fiziologice pe baza cărora se face identificarea.

Măștile de protecție ar putea fi o măsură menită să încurajeze clienții să folosească din nou Uber, companie ale căror curse s-au redus considerabil pe fondul pandemiei.

Citeşte şi: