Ucideţi NECREDINCIOŞI: SI le cere musulmanilor să omoare cetăţenii ţărilor care luptă împotriva jihadiştilor

Gruparea Statul Islamic (SI) a lansat luni un apel către musulmani să ucidă cetăţeni, în special americani şi francezi, din ţările care formează coaliţia internaţională creată pentru a lupta împotriva grupului jihadist în Irak şi Siria, informează AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
22 sept. 2014, 12:12
Ucideţi NECREDINCIOŞI: SI le cere musulmanilor să omoare cetăţenii ţărilor care luptă împotriva jihadiştilor

‘Dacă puteţi ucide un necredincios american sau european – în special francezi ticăloşi – sau un australian, sau un canadian, sau orice cetăţean din ţările care participă la coaliţia împotriva Statului Islamic, atunci bazaţi-vă pe Allah şi ucideţi în orice fel‘, a declarat Abu Mohammed al-Adnani, purtătorul de cuvânt al SI, într-un mesaj publicat în mai multe limbi. ‘Ucideţi necredincioşi civili sau militari’, a mai spus el.

Statele Unite ale Americii şi Franţa sunt cele două ţări care au lansat până în prezent lovituri aeriene în Irak împotriva poziţiilor SI, grupare care a declarat la 1 iulie un ‘califat’ în Siria şi Irak, unde gruparea controlează zone întregi.

Mesajul audio transmis în limba arabă, cu o traducere scurtă în limba engleză, franceză şi ebraică, oferă instrucţiuni cu privire la modul în care jihadiştii trebuie să-şi ducă la îndeplinire misiunea fără echipament militar.

Loviţi-i capul cu o piatră, înjunghiaţi-l cu un cuţit, călcaţi-l cu maşina, aruncaţi-l de la înălţime, strangulaţi-l sau otrăviţi-l’, le-a cerut el musulmanilor în mesajul împotriva cetăţenilor din ţările membre ale coaliţiei care luptă împotriva SI în Irak şi Siria.