Ucigaşul disidentului comunist Gheorghe Ursu a încercat să scape de închisoare

Marian Clită, ucigaşul disidentului comunist Gheorghe Ursu, a încercat să scape de detenție, în condițiile în care, momentan, execută o pedeapsă de 14 ani pentru o crimă comisă în Danemarca, unde a ucis în bătaie o stewardesă, scrie gandul.ro.

RomaniaTV.net
05 mai 2020, 13:06
Ucigaşul disidentului comunist Gheorghe Ursu a încercat să scape de închisoare

Potrivit unor surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, Marian Clită ar fi fost mai mereu un deținut problemă. Acesta și-a petrecut mai toată viața în spatele gratiilor şi a avut nenumărate derapaje de comportament, fiind caracterizat drept un personaj conflictual.

În anul 2000, Clită a fost condamnat la 20 de ani de închisoare după ce, în 1985, l-ar fi ucis în bătaie pe disidentul Gheorghe Ursu, mutat în mod intenționat de Securitate în aceeași celulă cu Marian Clită. Acesta din urmă a reușit, însă, să iasă din închisoare iar anul 2010 l-a prins în Danemarca. Acolo, a omorât în bătaie o stewardesă, pe care a vrut s-o jefuiască.

Citeşte şi Studenta care a ucis un afacerist cu 33 de lovituri de cuţit a fost eliberată. Ce pedeapsă primise tânăra

Condamnat din nou, la 14 ani, Clită a fost încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranță Rahova. După ce a împlinit 65 de ani, criminalul a beneficiat de o reducere a pedepsei. După ce a fost mutat la o închisoare din vestul țării, din rațiuni disciplinare, i-a fost schimbat și regimul de executare, așa încât a fost mutat la Penitenciarul din Mioveni, care oferă condiții de detenție în regim deschis și semideschis.

În aceste condiții, Marian Clită a încercat să scape de detenţie și a făcut o cerere de eliberare condiționată care a fost, însă, respinsă de instanță, potrivit sursei citate.