Ucigașul Ioanei Condea, eliberat din închisoare. Robert Tănase a bătut-o cu bestialitate, iar tânăra a stat cinci ani în comă

Ucigașul Ioanei Condea se află în libertate de câteva luni. După ce și-a ispășit o mare parte din pedeapsa pentru omor, magistrații i-au mai dat o șansă de a fi eliberat, după a patra încercare.

28 iul. 2023, 09:05
Ucigașul Ioanei Condea, eliberat din închisoare. Robert Tănase a bătut-o cu bestialitate, iar tânăra a stat cinci ani în comă

Robert Tănase o bătea fără milă pe Ioana Condea, cu mai bine de opt ani în urmă, după ce el a dus-o în Germania pentru prostituție. Tânăra a ajuns în stare gravă la spital, apoi a intrat în comă. Timp de cinci ani, familia ei a sperat să își revină, însă, din păcate, Ioana a murit.

Citește și Crimă oribilă în Mamaia: bărbat ucis în bătaie și incendiat, descoperit la recepția hotelului

Criminalul Ioanei Condea a fost eliberat condiționat din închisoarea din Ploiești. Primise o condamnare de 3060 de zile de închisoare pentru omor, din care a executat fracţia de pedeapsă stabilită în mod obligatoriu.

Pe perioada cât a stat închis, Robert Tînase a fost recompensat, nu a fost sancționat disciplinar, ci a participat la activităţi socio-educative şi a manifestat un comportament de conformare de la ultima analiză a comisiei de eliberare. Tocmai de aceea, magistrații au considerat că perioada petrecută după gratii a fost de ajuns pentru reeducarea lui și că nu mai reprezintă un pericol pentru societate.

Ioana Condea a plecat în Germania în 2014, cu o prietenă, Florentina, care se prostitua în bordeluri. Nu la mult timp după plecarea din țară, tânăra a fost găsită inconștientă pe jos, cu răni la cap și arsuri.

Citește și Noi detalii despre cumplita crimă din Timișoara. Criminalul a fost arestat și dus în fața anchetatorilor. Bărbatul dă vina pe droguri

A murit ulterior pe un pat de spital din Koln (Germania), unde a stat internată timp de cinci ani, până să-și dea ultima suflare. A fost bătută într-un mod violent de Robert Tănase, proxenetul căruia Ioana Condea i-a spus că nu mai vrea să se prostitueze.

Familia și prietenii au fost șocați să audă de vestea tristă a morții Ioanei. Starea ei medicală se îmbunătățea de la o zi la alta, era lucidă și chiar coopera cu medicii. Fix când se aștepau mai puțin cu toții, tânăra și-a dat ultima suflare.