Noi detalii despre cumplita crimă din Timișoara. Criminalul a fost arestat și dus în fața anchetatorilor. Bărbatul dă vina pe droguri

Principalul suspect în cazul crimei duble din Timișoara a fost prins de poliție. Acesta și-ar fi justificat gestul prin faptul că se afla sub influența drogurilor și nu ar fi fost conștient de ceea ce face.

30 iun. 2023, 20:58
Noi detalii despre cumplita crimă din Timișoara. Criminalul a fost arestat și dus în fața anchetatorilor. Bărbatul dă vina pe droguri
Noi detalii despre cumplita crimă din Timișoara. Criminalul a fost capturat și dus în fața anchetatorilor. Bărbatul dă vina pe droguri

UPDATE – Principalul suspect al dublei crime de la Timişoara a fost arestat. Bărbatul în vârstă de 38 de ani, suspectat că a ucis doi bătrâni din Timişoara, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma deciziei judecătorilor de la Tribunalul Timiş. Acesta este acuzat de omor calificat şi tâlhărie calificată.
”În urma audierilor, bărbatul a fost reţinut 24 de ore şi a fost introdus în Arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie”, au transmis reprezentanţii IPJ Timiş.

Suspectul principal în cazul crimei duble din Timișoara a fost capturat aseară de polițiști, cu mai bine de 48 de ore de căutări. Acesta a admis că i-a ucis pe cei doi bătrâni fără să aibă nicio remușcare. Acesta a spus că a făcut acest gest într-un moment de rătăcire, dat fiind că era aflat sub influența drogurilor. Criminalul a fost pentru o perioadă destul de lungă vecinul celor două victime și se pare că le-ar fi datorat acestora 2.000 de lei.

Citește și: Doi bătrâni au fost uciși cu sânge rece, în Timișoara. Un nepot al victimelor l-a surprins pe criminal în apartament, dar a fost și el înjunghiat de acesta

„S-a reuşit identificarea, depistarea şi capturarea bărbatului în vârstă de 38 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de omor calificat”, a declarat unul dintre polițiștii implicați în anchetă.

Acesta a fost găsit în zona Gării de Nord din oraș, loc din care a fost luat și dus direct în fața anchetatorilor. Acesta a a povestit că nu ar fi avut intenția să îi omoare, însă la un moment dat și-a pierdut orice urmă de rațiune și s-a năpustit cu brutalitate asupra celor doi bătrâni. Ucigașul ar fi fost drogat la momentul respectiv, motiv pentru care nu a realizat ce face. Bărbatul ar fi locuit în trecut în aceeași clădire cu cele două victime și le-ar fi datorat 2.000 de lei.

„Putem spune că această capturare şi depistarea bărbatului se datorează şi sprijinului primit din partea cetăţenilor întrucât aceştia au semnalat de fiecare dată când vedeau o persoană care semăna cu bărbatul căutat de poliţişti”, a transmis IPJ Timiș.

La foarte puțin timp de la capturarea criminalului, și pe pagina de Facebook a Ministerului de Interne a fost făcută o postare prin care au fost transmise informații despre reușita agenților. Oficialii din Poliţie au mulţumit, de asemenea, tuturor celor care au pus umărul la capturarea lui.

„Nu deschideau uşa absolut nimănui şi fiind o oră foarte târzie părerea dânşilor este că este cineva cunoscut, apropiat. Pentru că la ora 10 seara să vină să sune la uşă, nu ar fi deschis dacă nu”, a declarat Tripona Murgu, avocata familiei.

Criminalul şi-ar fi luat mai întâi la bătaie victimele, apoi le-a înjunghiat. A reuşit să plece cu 12.000 de lei, banii de întreţinere încasaţi de femeie cu o zi înainte. În noaptea atacului, cei doi bătrâni vorbeau la telefon cu un nepot de 13 ani din Germania.

„La un moment dat, bunica a zis: a intrat cineva peste noi! Telefonul a rămas deschis şi s-au auzit sunete, gălăgie. Copilul şi-a anunţat mama, sunaţi că s-a întâmplat ceva acasă cu bunicii!”, a mai explicat avocata.

O rudă din oraş a venit rapid la casa celor doi bătrâni şi a surprins criminalul în casă. Nu l-a putut opri, însă a putut oferi detalii importante în anchetă.

Citește și: Olguța Vasilescu aruncă bomba în cazul fetei ucise la Grădina Botanică:”Criminalul nu e craiovean. Craiova e mai sigură decât Timișoara, unde ucigașul nu a fost prins”