Ucigaşul lui Chauncey Hardy, condamnat la cinci ani de închisoare

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat, marţi, pe Ionuţ Tănăsoaia la cinci ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte şi la un an şi opt luni pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, agresorul lui Chauncey Hardy urmând să execute pedeapsa cea mai grea, de cinci ani, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
17 apr. 2012, 14:36
Ucigaşul lui Chauncey Hardy, condamnat la cinci ani de închisoare

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au admis în parte contestaţia procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu şi i-au majorat pedeapsa lui Ionuţ Tănăsoaia pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice de la un an la un an şi opt luni de închisoare.

Totodată, instanţa l-a condamnat pe Tănăsoaia la cinci ani de închisoare cu executare pentru lovituri cauzatoare de moarte. Cele două pedepse au fost contopite, Ionuţ Tănăsoaia urmează să execute pedeapsa cea mai grea, de cinci ani de închisoare.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti poate fi contestată cu recurs la instanţa supremă.

Procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a cerut, la termenul de marţi, ca pedepsa în cazul lui Ionuţ Tănăsoaia să fie orientată spre medium, nu spre limita minimă a pedepsei, în condiţiile în care pentru fapta de care este acuzat agresorul baschetbalistului Chauncey Hardy legea prevede o pedeapsă între trei ani şi patru luni şi zece ani de închisoare.

În ultimul său cuvânt, Ionuţ Adrian Tănăsoaia a spus că nu a făcut altceva decât să încerce să aplaneze situaţia şi că cele petrecute în noaptea de 8 spre 9 octombrie 2011, în clubul din Giurgiu au fost pur şi simplu o întâmplare. „Nu am vrut să-i fac rău”, a spus Ionuţ Adrian Tănăsoaia în faţa magistraţilor.

Avocatul lui Ionuţ Tănăsoaia a cerut respingerea cererii Parchetului şi reducerea pedepsei acestuia, pe motiv că Tănăsoaia a încercat să aplaneze un conflict între Hardy şi „un alt individ”. El a mai spus că pedeapsa de cinci ani de închisoare primită de clientul său la Tribunalul Giurgiu este relativ aspră, în condiţiile în care acesta a fost sincer încă de la prima declaraţie.

Avocatul Emil Vucă a mai susţinut în faţa instanţei că lui Chauncey Hardy nu i s-au acordat îngrijiri medicale, arătând că Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu a făcut cercetări faţă de personalul medical pentru neglijenţă în serviciu, care a dus la decesul baschetbalistului american. În acest sens, avocatul a precizat că Hardy nu a fost tratat timp de opt ore după incident, respectiv până la ora 12.00, când a fost transportat la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti.

Totodată, avocatul a spus că la dosarul cauzei există dovezi din care reiese că Hardy a fost acuzat în SUA pentru deţinere de droguri şi a fost exclus dintr-o ligă, pentru comportament violent.

În 22 februarie, Tribunalul Giurgiu l-a condamnat la cinci ani de închisoare pe Ionuţ Adrian Tănăsoaia, agresorul baschetbalistului american Chauncey Hardy, care a murit după ce a fost lovit cu pumnul în faţă, în urma unei altercaţii într-un club din Giurgiu, în toamna anului trecut.

Instanţa i-a dat lui Ionuţ Adrian Atănăsoaia pedeapsa minimă întrucât şi-a recunoscut fapta. Pedeapsa pentru infracţiunea pentru care acesta a fost deferit justiţiei este între cinci şi 15 ani de închisoare.

Decizia a fost contestată la Curtea cde Apel Bucureşti atât de Ionuţ Tănăsoaia, cât şi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, care au considerat că decizia este nelegală şi netemeinică.

Ionuţ Adrian Tănăsoaia, zis „Gipsy-Gypsanu”, a fost trimis în judecată la începutul lunii decembrie 2011, în stare de arest preventiv, pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Scandalul în urma căruia Chauncey Hardy şi-a pierdut viaţa a izbucnit în noaptea de 8 spre 9 octombrie 2011, în jurul orei 3.30, în clubul Emotione din Giurgiu, după ce baschetbalistul american, în vârstă de 23 de ani, ar fi vrut să danseze cu nişte tinere. El a fost lovit cu pumnul în bărbie de Ionuţ Adrian Tănăsoaia şi s-a izbit cu capul de pardoseala sălii de dans.

Americanul ar fi iniţiat un joc cu o tânără, căreia îi tot punea pe cap o şapcă, ceea ce i-a iritat pe tinerii care o însoţeau pe fată. Tănăsoaia i-ar fi spus lui Hardy să plece, însă conflictul verbal a degenerat, astfel că i-a tras un pumn în faţă, iar sportivul s-a dezechilibrat şi a căzut de pe treapta pe care se afla, lovindu-se cu capul de pardoseala de ciment. Rana produsă în cădere a fost gravă, ducând la decesul baschetbalistului.