Ucigaşul norvegian Anders Breivik dă ochii, în instanţă, cu familiile victimelor

Anders Breivik, adus luni la prima audiere publică, a recunoscut în faţa judecătorului că ucis cele 77 de persoane pe 22 iulie, în atacul din tabăra de copii şi în atacul cu maşina capcană, dar a negat vina criminală care i se aduce. Procesul lui Anders Behring Breivik, autorul atacurilor comise în Norvegia pe 22 iulie, ar urma să înceapă pe 16 aprilie 2012, anunţă Tribunalul din Oslo.

RomaniaTV.net
14 nov. 2011, 12:15
Ucigaşul norvegian Anders Breivik dă ochii, în instanţă, cu familiile victimelor

Îmbrăcat într-un costum de culoare închisă Anders Breivik a intrat în sala de instanţă unde a avut de înfruntat privirile părinţilor celor 77 de victime şi ale martorilor care au venit să-l vadă de aproape, relatează Sky News.

Breivik a încercat în zadar să se adreseze rudelor celor 77 de victime şi să recuze judecătorul, în cursul primei apariţii publice în justiţie. Declaraţia sa a fost întreruptă rapid de judecător.

Precedentele audieri au avut loc cu uşile închise dar Curtea Districtuală din Oslo a hotărât ca înfăţişarea de astăzi să se desfăşoare cu prezenţa publicului şi a mass-media.

Poliţia norvegiană ceruse ca el se se poată adresa instanţei şi indirect, publicului mijlocit de o transmisie video. Se aşteaptă ca procesul său să înceapă în aprilie, anul viitor.

Breivik a pretins că a iniţiat cele două atacuri deoarece voia să „salveze Norvegia şi Occidentul de năvălirea musulmană”. La desfăşurarea atacurilor ucigaşul s-a costumat într-o uniformă militară. După arestarea sa a ieşit la iveală faptul că redactase un manifest de peste 1.500 de pagini prin care detalia dorinţa sa de a deveni un „cruciat anti-musulman”.


loading...
Partenerii noștri