Ucigaşul tăcut: ce efecte are stresul asupra corpului

Toată lumea vorbește despre managementul stresului, care a devenit o parte a vieții cotidiene. Dar în loc de gestionarea stresului, trebuie să facem tot posibilul de a scăpa de el, pentru că afectează viața în mod negativ.

RomaniaTV.net
22 aug. 2016, 07:50
Ucigaşul tăcut: ce efecte are stresul asupra corpului

Poate fi considerat stresul o boală?

Stresul este cel care duce la creșterea tensiunii arteriale, inundă sistemul cu homocisteină și cortizol, care sunt legate de nivelul ridicat de presiune arterială, probleme cardiace și îngrășare.

Stresul provoacă în corp pierderea substanțelor nutritive, lucru ce duce la apariția deficitului care afectează funcțiile organelor și a metabolismului. În plus, este cel care afectează procesul de digestie, ceea ce înseamnă că alimentele nu sunt digerate și multe vitamine și minerale sunt pierdute.

Totodată, este cel care joacă un rol important în dezvoltarea depresiei, insomniei și afectează sănătatea pielii. De aceea, este esențial să încercăm să reducem stresul, să-l ținem departe de noi. În plus, stresul poate duce la modificări ale dispoziției. Persoanele care sunt iritabile, capricioase, iritate, frustrate sau ușor furioase sunt de multe ori sub stres.

Citeşte şi  Săruri şi esenţe care îţi detoxifiază organismul şi te scapă de stres

În plus, stresul duce la creșterea ritmului inimii, la transpirația palmelor, la dezvoltarea de probleme digestive, dureri de cap și de spate, deoarece duce la creșterea tensiunii musculare și la sensiblitate. Problemele pulmonare, artrita, ulcerul gastric, și alte boli, pot fi declanșate de stres.

De ce apare stresul?

Stresul poate rezulta din cauza fumatului excesiv, a consumului excesiv de alcool, de fast-food, junk food, produse alimentare bogate în zahăr, dieta cu deficit nutrițional, somnul insuficient, tot ce este peste limită luptă împotriva ta.

Este greu să nu te strezi în ziua de azi. Dar sunt lucruri care ne ajută să avem o viață mai sănătoasă, în care să fim fericite și să avem o viață lungă. Este important să înțelegem care sunt cauzele stresului și să încercăm să ne schimbăm stilul de viață, care să se bazeze pe niște reguli simple.

Așadar, o dietă echilibrată, practicarea de exerciții în mod regulat, bucurându-ne de cele mai mici lucruri și acceptarea lor, ajută mult. Și nu uita de meditație. Acestea sunt lucrurile care chiar ne ajută să ținem la distanță stresul.

Află prin ce tehnici simple poți scăpa de stresul de la serviciu