Ucraina: Poliţiştii raportează o concentrare de vehicule blindate ruse la trecerea cu feribotul din Kerci

Polițiștii din cadrul Serviciului frontierei de stat al Ucrainei au raportat luni dimineață o concentrare de vehicule blindate ruse la trecerea cu feribotul prin strâmtoarea Kerci, care face legătura dintre Marea Neagră și Marea Azov, separând peninsula Crimeea, în vest, de peninsula Taman, în est, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
03 mart. 2014, 09:20
Ucraina: Poliţiştii raportează o concentrare de vehicule blindate ruse la trecerea cu feribotul din Kerci

Astfel, potrivit grănicerilor ucraineni, la trecerea cu feribotul pe ruta Crimeea-Caucaz, de partea rusă, a canalului Kerci, este în curs de desfășurare o acumulare de blindate.

Un purtător de cuvânt al pazei de coastă ucrainene a declarat, de asemenea, că nave rusești (număr neprecizat) se deplasează atât spre intrarea, cât și de la ieșirea din orașul-port Sevastopol, unde se află baza Flotei Rusiei din Marea Neagră, iar forțele ruse au blocat serviciile de telefonie mobilă în unele zone, conform agenției de presă ucrainene Unian.

Potrivit Serviciului Frontierei de Stat al Ucrainei, citat de media locale, ar fi vorba de nave din Marea Neagră, Marea Baltică și Flota Rusiei din Marea Nordului, ceea ce încalcă în mod direct prevederile acordului bilateral ruso-ucrainean privind condițiile de staționare a Flotei ruse din Marea Neagră în Crimeea.

Oficiali de la frontiera ucraineană au declarat, totodată, că militarii ruși exercită presiune morală și fizică asupra grănicerilor din Crimeea. În plus, forțele speciale ruse ar încercă în mod activ racolarea de personal din rândurile militarilor ucraineni dislocați în Crimeea, republică autonomă din sudul Ucrainei.