Ucraina a confirmat că jurnalista Anhar Kocineva a fost răpită în Siria, de rebeli

Anhar Kocineva, care lucra ca interpret pentru echipa unui post de televiziune rus în Siria, "i-a sunat pe colegii ei săptămâna trecută pentru a le spune că a fost răpită de rebelii sirieni la 9 octombrie", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ucrainene, Oleksandr Dikussarov.

RomaniaTV.net
15 oct. 2012, 18:21
Ucraina a confirmat că jurnalista Anhar Kocineva a fost răpită în Siria, de rebeli

Anhar Kocineva ajunsese la Damasc la sfârşitul lunii septembrie. Jurnalista colabora cu un post de televiziune rus şi a fost dată dispărută, săptămâna trecută, de către colegii ei, care bănuiau că femeia ar fi putut fi răpită de rebelii sirieni.

 „Facem tot posibilul pentru ca ea să fie eliberată”, a subliniat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ucrainene, Oleksandr Dikussarov. El a adăugat că jurnalista este deţinută în condiţii „satisfăcătoare”.

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a „ordonat clarificarea tuturor circumstanţelor acestui incident şi apărarea drepturilor” jurnalistei răpite, a declarat serviciul de presă al preşedinţiei într-un comunicat.

Anhar Kocineva, născută în 1972, a ajuns la Damasc la sfârşitul lui septembrie.

Kocineva, care vorbeşte fluent araba, a avut numeroase intervenţii la televiziunea siriană pentru a apăra regimului lui Bashar al-Assad şi a primit imediat ameninţări din partea rebelilor, a afirmat una dintre prietenele ei, citată duminică de site-ul cotidianului rus Izvestia.