Ucraina a fost atacată cibernetic în noaptea de marţi, a confirmat Ministerul de Externe

Infractori informatici neidentificaţi au dezafectat miercuri, timp de câteva ore, un site promoţional al Ministerului de Externe din Ucraina.

26 ian. 2022, 18:21
Ucraina a fost atacată cibernetic în noaptea de marţi, a confirmat Ministerul de Externe

Ministerul a comunicat, fără a da alte detalii, că site-ul Ukraine.ua, prin care promovează Ucraina în străinătate, a fost între timp restabilit.

Atacul informatic a avut loc în contextul tensiunilor tot mai ridicate între Kiev şi Moscova, legat de concentrarea de trupe ruse la frontiera ucraineană.

Reuters reaminteşte că la jumătatea lui ianuarie un atac informatic mai puternic a afectat aproximative 70 de site-uri de internet ale guvernului Ucrainei şi ale unor instituţii regionale. Hackerii au afişat atunci mesaje prin care îi avertizau pe ucraineni, care se pregătesc pentru un atac din partea Rusiei, „să se teamă şi să se aştepte la ce e mai rău”, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: SUA îşi intensifică acţiunile militare la graniţa Rusiei, Serghei Lavrov ameninţă cu măsuri de ripostă

Cabinetul de Miniștri a aprobat în mai 2018 brandul Ukraine NOW UA dezvoltat împreună cu experți pentru îmbunătățirea imaginii țării vecine în lume. Site-ul oficial al Ucrainei Ukraine.ua a fost lansat pe 14 ianuarie 2021. Este un portal pentru publicul străin despre „adevărata Ucraina modernă – creativă, dinamică, inovatoare, o țară a diversității și a naturii încântătoare, o țară a libertății și a demnității, în care istoria și cultura milenare sunt completate de o viziune ambițioasă a viitorului”, se arată în descriere.

Ucraina consideră că Rusia s-a aflat în spatele atacului respectiv, însă Moscova a negat orice implicare.

Citeşte şi: Ungaria nu va sprijini Ucraina într-un eventual conflict cu Rusia, întrucât Kievul nu respectă drepturile minorităţii maghiare


loading...
Partenerii noștri