Ucraina a tăiat gazul în regiunea Zaporojie, ocupată de armata rusă

Ucraina a întrerupt alimentarea cu gaze a rezidenților din regiunea Zaporojie, a declarat sâmbătă Evhen Baliţki, șeful administrației provizorii a regiunii.

09 iul. 2022, 19:17
Ucraina a tăiat gazul în regiunea Zaporojie, ocupată de armata rusă

„Astăzi, locuitorii din regiunea Zaporojie au rămas fără gaze. Nu există nicio avarie la conducta de gaze. Am înțeles că a fost sistată furnizarea”, a scris el pe canalul său de Telegram.

Autoritățile din regiune s-au adresat Guvernului Federației Ruse cu o cerere de acordare de asistenţă în regim de urgență de a trimite un număr suficient de aparate electrocasnice electrice pentru a le folosi în scopuri industriale și casnice, scrie Rador.ro.

Regiunea Zaporojie se află în momentul de faţă parțial sub controlul forțelor ruse, în urma desfăşurării unei operațiuni speciale ruse în Ucraina.

Citeşte şi: E din ce în ce mai clar că Rusia va opri total livrările de gaze către Europa! Gazele ruseşti care tranzitează Ucraina au ajuns deja la un minim istoric!

Un oficial ucrainean a acuzat vineri trupele ruse că au incendiat câmpurile de cereale din regiunea ocupată Zaporojie, din sud-estul țării, scrie The Guardian.

Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, a postat pe Twitter o fotografie cu un vast câmp de cereale în flăcări.

„Amintiți-vă această imagine de fiecare dată când rușii spun că le pasă de securitatea alimentară globală. Milioane de oameni din întreaga lume se vor confrunta cu foametea – pentru că Rusia a lansat un război brutal împotriva Ucrainei”, a scris Nikolenko în postare.

Citeşte şi: Dmitro Kuleba acuză Rusia că impune „Jocurile foamei”. Blinken îl somează pe Lavrov: „Grâul Ucrainei nu este grâul vostru”