Ucraina a testat cu succes o RACHETĂ de fabricaţie proprie

Ucraina a testat cu succes o rachetă de fabricație proprie la unul dintre poligoanele sale militare, a relatat miercuri publicația electronică Ukrainskaia Pravda, citând un comunicat al Consiliului pentru Securitatea Națională și Apărare de la Kiev (SNBO), fără să ofere precizări cu privire la tipul de rachetă sau detalii tehnice.

24 mart. 2016, 10:13
Ucraina a testat cu succes o RACHETĂ de fabricaţie proprie

Ucraina a testat cu succes o rachetă de fabricație proprie. 'Am început testele cu o rachetă de fabricație ucraineană și lansarea de astăzi (marți) a arătat că racheta a realizat în totalitate obiectivul planificat și a lovit exact ținta planificată', a declarat Oleksandr Turcinov în comunicatul menționat, subliniind că, spre deosebire de proiectilul rus de același tip, racheta ucraineană este 'controlabilă', ceea ce o face mai eficientă.

'În fața industriei noastre militare, a oamenilor noștri de știință și constructorilor noștri a fost pusă sarcina de a asigura producția de rachete ucrainene fără a recurge la componente fabricate în Federația Rusă', a spus Turcinov, adăugând că 'acest obiectiv a fost atins'.

Dar acesta nu este singurul program de rachete dezvoltat de industria militară a Ucrainei și oameni de știință din domeniu, a subliniat șeful SNBO. 'Pregătim pentru utilizare rachete puternice și eficiente, care vor proteja într-un mod fiabil țara noastră', a mai spus Turcinov, indicând că refacerea 'scutului de rachete' al Ucrainei reprezintă 'una dintre prioritățile' Kievului în domeniul apărării și securității, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Coreea de Nord: Kim Jong-Un ameninţă cu un ATAC NUCLEAR imediat

Potrivit unor experți ruși, ar putea fi vorba de proiectele 'Grom' și 'Korșun' ale biroului de construcții de rachete 'Iujnoe' din Dnepropetrovsk. Conform acestora, 'Korșun' ( CJ-10) ar fi o rachetă de croazieră supersonică, de fapt o clonă ucraineană a rachetei sovietice X-55.

În urma Memorandumului de la Budapesta — semnat la 5 decembrie 1994 în capitala Ungariei de Ucraina, SUA, Marea Britanie și Rusia — Kievul a renunțat la arsenalul său nuclear, în schimbul unor garanții de securitate și a independenței sale.

Ucraina a testat cu succes o rachetă de fabricație proprie. ‘Am început testele cu o rachetă de fabricație ucraineană și lansarea de astăzi (marți) a arătat că racheta a realizat în totalitate obiectivul planificat și a lovit exact ținta planificată’, a declarat Oleksandr Turcinov în comunicatul menționat, subliniind că, spre deosebire de proiectilul rus de același tip, racheta ucraineană este ‘controlabilă’, ceea ce o face mai eficientă.

‘În fața industriei noastre militare, a oamenilor noștri de știință și constructorilor noștri a fost pusă sarcina de a asigura producția de rachete ucrainene fără a recurge la componente fabricate în Federația Rusă’, a spus Turcinov, adăugând că ‘acest obiectiv a fost atins’.

Dar acesta nu este singurul program de rachete dezvoltat de industria militară a Ucrainei și oameni de știință din domeniu, a subliniat șeful SNBO. ‘Pregătim pentru utilizare rachete puternice și eficiente, care vor proteja într-un mod fiabil țara noastră’, a mai spus Turcinov, indicând că refacerea ‘scutului de rachete’ al Ucrainei reprezintă ‘una dintre prioritățile’ Kievului în domeniul apărării și securității, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Coreea de Nord: Kim Jong-Un ameninţă cu un ATAC NUCLEAR imediat

Potrivit unor experți ruși, ar putea fi vorba de proiectele ‘Grom’ și ‘Korșun’ ale biroului de construcții de rachete ‘Iujnoe’ din Dnepropetrovsk. Conform acestora, ‘Korșun’ ( CJ-10) ar fi o rachetă de croazieră supersonică, de fapt o clonă ucraineană a rachetei sovietice X-55.

În urma Memorandumului de la Budapesta — semnat la 5 decembrie 1994 în capitala Ungariei de Ucraina, SUA, Marea Britanie și Rusia — Kievul a renunțat la arsenalul său nuclear, în schimbul unor garanții de securitate și a independenței sale.