Ucraina acuză genocid în coridorul umanitar. Ruşii au tras asupra unui convoi de femei şi copii şi au ucis 7 dintre ei, acuză Ministerul Apărării

Trupele ruse au tras într-o coloană de civili care se deplasează de-a lungul unui coridor umanitar convenit de ambele părţi, transmite Ministerul Apărării de la Kiev.

12 mart. 2022, 20:02
Ucraina acuză genocid în coridorul umanitar. Ruşii au tras asupra unui convoi de femei şi copii şi au ucis 7 dintre ei, acuză Ministerul Apărării

Pe 11 martie, în timpul unei încercări de evacuare din satul Peremoha (districtul Baryshivskyi, regiunea Kiev) către satul Gostroluchcha de-a lungul unui coridor „verde” convenit, ocupanții ruşi au deschis focul asupra unei coloane de civili, formate exclusiv din femei și copii. Potrivit informațiilor din teren, rezultatul acestui act brutal – șapte morți. Unul dintre ei este un copil. Numărul exact al răniților nu este cunoscut în prezent„, a transmis, sâmbătă, Ministerul Apărării din Ucraina.

„După încetarea focului, ruşii au forțat restul coloanei să se întoarcă în satul Peremoha și nu i-au mai lăsat pe oameni să iasă din sat. În prezent, este aproape imposibil să stabilim contact cu aceștia, precum și să le acordăm asistență umanitară și medicală”, au mai transmis autorităţile din Ucraina.

Citeşte şi FOTO! Rusia e în colaps economic! La două săptămâni de la începerea războiului, oamenii îşi scot toţi banii din bănci! Cozi uriaşe la bancomate, magazine goale, multinaţionale închise şi riscul de faliment este uriaş

Protecția civililor în conflictele armate este guvernată de dreptul internațional umanitar. În mod special, el a fost adoptat la a patra Convenție de la Geneva privind protecția persoanelor civile în timp de război.

Conform acestor reguli, atacurile deliberate asupra civililor care nu sunt direct implicați în ostilități sunt echivalente cu o crimă de război.

Citeşte şi George Soros prevesteşte apocalipsa: „Atacul Rusiei asupra Ucrainei a marcat începutul celui de-al treilea război mondial”