Ucraina acuză Rusia: Unităţile armate ale Kievului au fost ATACATE de militarii ruşi

Armata ucraineană afirmă că militari ai armatei ruse au atacat, marţi, poziţii din Estul separatist al ţării, unde se dau în continuare lupte între rebelii proruşi şi forţele guvernamentale de la Kiev.

20 ian. 2015, 19:07
Ucraina acuză Rusia: Unităţile armate ale Kievului au fost ATACATE de militarii ruşi

„Încălcându-se toate acordurile precedente, unități militare ucrainene au fost atacate în nordul zonei de conflict de trupe ale armatei regulate ruse”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Andrei Lîsenko, în cadrul unei conferințe de presă la Kiev.

Citeşte şi Ucraina: Sute de militari ruşi au intrat în Ucraina, în sprijinul separatiştilor

Aceste acuzații privind un atac direct sunt o premieră de la semnarea acordurilor de pace de la Minsk, la 5 septembrie. Miercuri, la Berlin, o reuniune a miniștrilor de externe ai Rusiei, Ucrainei, Franței și Germaniei, va încerca să relanseze discuțiile de pace.

Vezi şi Cum arată aeroportul din Doneţk pentru care s-au luptat armata şi rebelii proruşi – IMAGINI ŞOCANTE

Serviciile de securitate și premierul ucrainean Arseni Iațeniuk au afirmat că 700 de soldați ruși și material militar au trecut frontiera ruso-ucraineană pentru a veni în sprijinul rebelilor proruși. Moscova a respins marți cu fermitate acuzațiile, spunând că sunt  „de o absurditate totală” sau „halucinații”.

De la începutul conflictului, confruntările s-au soldat cu peste 4.800 de morți.